MHP'den hükümete asgari ücret eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Vural, AKP hükümetini asgari ücretliyi bir çay ve simide mahkum etmekle suçladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin asgari ücret politikasını eleştirerek, "Asgari ücretliyi bir çay ve simide mahkum etmeyi politik maharet gören bir AKP Hükümeti ile karşı karşıyayız" dedi. Asgari Ücretler Derneği Başkanı Kazım Çorap'ı parlamentoda kabul eden Vural, ekonomik krizin giderek derinleştiği bir ortamda Asgari Ücreti Tespit Komisyonunun yapacağı çalışmaların aynı zamanda hükümetin ekonomik krizin yükünü çekenlere bakış açısını da ortaya koyacağını söyledi.

Asgari ücretlilerin yaklaşık yüzde 80'inin sosyal yardımlara muhtaç bırakıldığını savunan Vural, "Hükümet, vatandaşların ümüğünü sıkarak, yoksullaştırarak bir ekonomi politikası oluşturma yolunda ısrarla devam etmektedir. Asgari geçim indirimini getiriyoruz, asgari ücreti vergi dışı bırakacağız diyenler asgari ücretten özel indirim tutarını kaldırmışlar, vergi iadesini kaldırmışlar ve böylelikle asgari ücretliye kaşıkla verdiğini kepçe ile geri almışlardır" diye konuştu.

Vural, Hükümetin ortaya koyduğu ekonomik politikalar neticesinde 2008 yılında 295 bin kişinin işsiz kaldığını belirtti.

"Anti demokratik"

Asgari Ücretler Derneği Başkanı Kazım Çorap da Asgari Ücret Tespit Komisyonunun aralık ayında dört kez toplandığını ve her yıl aynı senaryonun, aynı figüranların olduğunu iddia etti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu içinde asgari ücretle çalışanların bulunmadığını bildiren Çorap, "Sadece Türk-İş asgari ücretlileri temsil ediyor ama orada da asgari ücretli çalışan yoktur. Asgari ücret tespit komisyonu son derece antidemokratik bir oluşumdur. Bunun günümüz koşullarına uygun biçimde yeniden yapılandırılması gerekir ve asgari ücretle çalışanlar daha insanca yaşatılmalıdır. Asgari Ücret Tespit Komisyonuna Allah akıl fikir versin, vicdan merhamet versin" dedi.

"Asgari ücretten bir beklentiniz var mı?" sorusuna, "Bizim beklentimiz ücretlerin hiç olmazsa açlık sınırında olmasıdır. Ayrıca sosyal haklarımızın verilmesi, fazla mesailerimizin ödenmesini ve yıllık izin haklarımız verilmesidir" diye yanıt verdi.