MHP'den hükümete Habur tepkisi

Bahçeli, "Habur'da yaşanan alçaklıklarla ilgili suçlamalardan kurtulmalarının yolu, üstünkörü ve kurnazca yapılacak kaçamak ve açıklamalar değildir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü PKK ile pazarlık yapıldığı iddialarına ilişkin "Habur'da yaşanan alçaklıklarla ilgili suçlamalardan kurtulmalarının yolu, üstünkörü ve kurnazca yapılacak kaçamak ve açıklamalar değildir" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hiçbir konunun gizli ve karanlıkta kalmayacağını er ya da geç gerçeklerin ortaya çıkacağını vurgulayarak, "Ne var ki AKP zihniyetinin İmralı canisi ile müşterek geliştirdiği yıkım projelerinin foyası birkaç ayda ortaya çıkmaya başlamış, milletimize karşı nasıl kirli tezgahların hazırlandığı tarafların itirafları ile netleşmiştir" dedi.

Projenin en önemli ayağının, eli kanlı PKK'lıların serbest kalmaları için sinsi arayışlar olduğunu ileri süren Bahçeli, Habur'daki karşılama olayında İmralı Canisi ile AK Parti hükümetinin proje ve eylem ittifakının açığa çıktığını söyledi.

Bölücülükle yargılanan eski Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin "dağdan dönüş için pazarlık yapıldığı" iddiasını anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Yaşanan rezaletlerle, yaşananların sorumlusu ve yetkilisi arasında ilk andan itibaren zaten kurulmuş bulunan bu illiyet bağının şimdi ortaya çıkması asla şaşırtıcı değildir. Beklenen bir durumdur ve hatta eksiktir. Yıkım sürecinde ve terörist kabul töreninde İçişleri Bakanının gerisindeki hükümetin başının rolünün de belgeleriyle yakında açıklanması beklenmelidir.

Kendisine isnat edilen iddialarla ilgili olarak konu hakkında yapılan açıklamanın, İçişleri Bakanını, PKK işbirlikçisi olarak damgalanmaktan kurtarmaya yetmeyeceği ortadadır. Habur'da yaşanan alçaklıklarla ilgili suçlamalardan kurtulmalarının yolu, üstünkörü ve kurnazca yapılacak kaçamak ve açıklamalar değildir. Başta Başbakan olmak üzere İçişleri Bakanı ile olaya müdahil idari, adli, güvenlik makamlarının ve memurlarının bu zan ve töhmetten bir nebze olsun kurtulmalarının ve haklarında verilecek hükmü belki hafifletmelerinin yolu, yaptıkları yanlışları itiraf etmekten, pişman olduklarını söylemekten ve milletimizden özür dilemekten geçmektedir."

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi

Devlet Bahçeli, konuşmasında EMASYA Protokolünün kaldırılması ile Milli Güvenlik Siyaset Belgesi hakkında başlatılan tartışmalara da değindi. Bununla yeni bir istismar alanı açıldığını öne süren Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ndeki iç tehdit bölümünün kaldırılacağını açıklamış olması ise tam bir müflis siyasetçi kurnazlığıdır" dedi.

Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin içeriğinin gizli ve muhalefet partisi olarak ayrıntılarını bilmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Bahçeli, "Ancak bu gizli belge, karanlık ve bilinmeyen kurumlarca ve gizli odaklarca hazırlanmamıştır. Başbakan'ın bilgisi ve başta Erdoğan olmak üzere Bakanlar Kurulunun imzasıyla onaylanmış resmi ve yasal bir belgedir" diye konuştu.

Bahçeli, bu resmi doküman hakkında şaibeler uyandırmanın, hükümet dışı odaklar tarafından hazırlandığını ima etmenin, dokümanın içeriğinden habersizmiş gibi göz boyamanın, tam bir Başbakan Erdoğan mantı olduğunu ileri sürerek, "Bugün eleştirdiği belgenin altındaki ilk imza Başbakan Erdoğan'ındır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir