MHP'li Aktan'a veda töreni düzenlendi

Dün vefat eden MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan için Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden, MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Aktan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, Dışişleri Bakanlığı mensupları, bazı eski kuvvet komutanları ile bazı milletvekilleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve öteki yetkililer, camiye gelişlerinde Gündüz Aktan'ın eşi Ülkü ile çocukları Nazan ve Uygar Aktan'a başsağlığı dileğinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Gül, cenaze namazında, Nazan ve Uygar Aktan'ın arasında saf tuttu.

Aktan'ın yanı sıra dün trafik kazasında vefat eden TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sarıtaş ile Meliha Toprak için de cenaze namazı kılındı.

Aktan'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a götürülecek.

TBMM'de de tören

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan için TBMM'de tören düzenlendi.

Törene; Aktan'ın eşi Ülkü, oğlu Uygar ve kızı Nazan Aktan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Nazım Ekren, Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Devlet Bakanları Nimet Çubukçu, Said Yazıcıoğlu, Murat Başesgioğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı eski bakanlar, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan, eski ve yeni bazı milletvekilleri ve diplomatlar Aktan'ın cenaze töreninde hazır bulundu.

Törene önce Bahçeli geldi

Aktan için TBMM'de saat 11.00'de başlayacak törene, Aktan'ın eşi ve çocukları ile MHP lideri Devlet Bahçeli saat 10.30'da geldi. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Aktan'ın eşi ve çocukları ile Bahçeli'ye başsağlığı dileğinde bulundu.

Törene DTP'li Meclis İdare Amiri ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık da katıldı. Sakık ve Kurtulan, Bahçeli'nin elini sıkarak başsağlığı dileklerini ilettiler.

Törenin ardından Aktan'ın naaşı tören kıtasınca ambulansa kadar taşındı. Bu sırada, Uygar Aktan babasının fotoğrafını taşırken, kızı Nazan Aktan da kardeşinin elinden tutarak ona eşlik etti. Cenazesin Meclisten ayrılmasının ardından, törene katılanlar Aktan ailesine başsağlığı dileklerinde bulundular.