MHP'li Vural'dan TIR tepkisi

MHP'li Vural, Hüseyin Çelik'in Adana'da durdurulan TIR hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili sert çıktı. Vural, "Yasa dışı, paralel çetelerle mi yönetiliyor bu devlet? Devletse devlet hukuk çerçevesinde adımlarını atar" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili olarak,"Hukuk dışı bir şey taşınıyor ihbarı geldiği zaman bununla ilgili tedbiri almak ve aramak devletin görevidir" dedi.

Vural, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, Adana'da TIR'ların durdurulup aranmasının haddini bilmezlik olduğu yönündeki açıklamaları üzerine şu şekilde konuştu;

"Hukuk dışı bir şey taşınıyor ihbarı geldiği zaman bununla ilgili tedbiri almak ve aramak devletin görevidir. Ne taşıyorsunuz bu TIR'larda kardeşim, altın mı, ayakkabı kutusu mu? Nereye götürüyorsunuz? Hukuk çerçevesindeyse, hukuka uygunsa gerekli arama yapılır, bitirilir gider. Ama kimsenin suç işleme imtiyazı yoktur. Yasa dışı, paralel çetelerle mi yönetiliyor bu devlet? Devletse devlet hukuk çerçevesinde adımlarını atar. Hukuka uygunsa devam eder. Böyle bir rezalet olur mu?" 

Vural, Türkiye Nakliyeciler Federasyonu Genel Başkanı Deniz Yük ile birlikte Nakliyeciler Sitesinde gezerek kamyoncuların sorunlarını dinledi. Bir kamyonun kasasına konulan kürsüden nakliyecilere seslenen Vural, burada ise "ÖTV ve KDV ile kamyoncuların dünyanın en pahalı motorinini kullanıyor. Motorinin vergisiz fiyatı 1,65 lira ama vergilerle 5 lirayı buluyor. Maşallah her bir TIR, her bir kamyon vergi tahsildarlık bürosu gibi çalışıyor. Gemicik sahibi olanlara vergi yok, kamyon sahibi olanlara vergi var. Kamyon  sahiplerinin günahı ne?" diye konuştu. 

Vural, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya ile Ankara Nakliyeciler Sitesindeki Türkiye Nakliyeciler Federasyonunu ziyaret etti. 

"MİT'in TIR filosu var galiba"

Nakliye sektörünün hem yereldeki hem de geneldeki sorunlarını TBMM'ye taşımakta kararlı olduklarını belirten Vural, şöyle konuştu: 

"Şoför esnafını belge manyağı yaptılar. Her taraf belge. 37 tane ayrı belge isteniyor. Her geçen gün kan ağlayan nakliyecinin TIR'ları var ama Başbakan MİT'in TIR'larıyla meşgul. Bu da enteresan bir paradoks gibi geliyor. Esnaf kan ağlıyor, nakliyeciler hükümetin yanlış politikalarıyla işlerini yapamaz duruma geliyor. Garajlarda kamyonlar çürüyor. Ama varsa yoksa MİT TIR'ları. Bakıyoruz ki MİT'in TIR filosu var galiba." 

Vural, 2012 yılında 166 bin nakliyeci esnafına yaklaşık 208 milyon lira ceza kesildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Hükümet mazottan vergi alıyor, belgeden alıyor, kestiği cezadan alıyor, gelirden de alıyor. Al babam al. Dert kamyon değil, maalesef gemicik olmuş. Bu ekonomi politikasıyla millet tırlattı zaten. Şimdi anlaşılıyor ki kamyoncularımız ve tır şoförlerimiz tırlatmış vaziyette. MHP olarak biz bu sektörün sağlıklı bir şekilde çalışmasından yanayız." 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bir sürü belge icat ettiğini ve bunun karşılığında para aldığını ifade eden Vural, Bakanlığın bu belgeler karşılığında alınan paraların nereye harcandığını sordu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir