MHP'li Yalçın'dan 'TRT' açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Başbakan, 11 yıldır sürdürdüğü MHP'ye yönelik nefret söylemini TRT'deki yandaş kadroların belleğine yerleştirmiştir"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11 yıldır sürdürdüğü MHP'ye yönelik nefret söylemini TRT'deki yandaş kadroların belleğine yerleştirdiğini ileri sürdü.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, dün "TRT 1'in haber sunucusu tarafından MHP için edep ve terbiye dışı bir tonla 'yavru muhalefet' tabirinin kullanıldığını" ifade ederek, bunun hükümetin, TRT'yi "11 yılda nasıl bir yandaş mahfili haline getirdiğini ortaya koyduğunu" savundu.  

Açıklamasında, "Başbakan, 11 yıldır sürdürdüğü MHP'ye yönelik nefret söylemini TRT'deki yandaş kadroların belleğine yerleştirmiştir. İmam'ın işlediği ayıbı cemaatin misliyle icra edeceğine dair mesel, TRT sunucusunun tavrına pek de uygun düşmektedir" ifadesini kullanan Yalçın, sunucunun kullandığı ifadeyi "prompter"dan okuyup okumadığının merak konusu olduğunu kaydetti.  

Yalçın, "Eğer prompterden okuduysa o zaman yönetimden oluru alınmış bir metni okumaktadır ki bu, yayının bilinçli olarak MHP aleyhinde kurgulandığı anlamına gelmektedir. Eğer sunucu o cümleyi irticalen kurduysa, bu durum, ekran terbiyesinden mahrum oluşunun ve göreve getirildiği yıllar içinde ne derece yandaşlaştırıldığının işaretidir" değerlendirmesini yaptı.  

TRT'de çalışan tecrübeli elemanların çeşitli şekillerde görevlerinden alındığını, kuruma, ehliyet ve liyakat sahibi çalışanların yerine "kamu yayıncılığının ilkelerinden ve memuriyet terbiyesinden habersiz televizyon çalışanları ile partili acemiler" yerleştirildiğini savunan Yalçın, kurumsal hafızanın yok edildiğini, tarafsızlığa dayalı ve kamu yararını gözeten yayın ilkelerinin terk edildiğini iddia etti.  

"RTÜK tarafından hiçbir işlem yapılmamıştır" 

TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nın tarafsız ve güvenilir haberler hazırlayıp kamuoyuna sunma anlayışının AK Parti iktidarı döneminde sona erdiğini ileri süren Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:  

"2014 yılı mayıs ayında 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan TRT, kurulduğu günden beri AKP iktidarı dönemindeki kadar kötü yönetilmemiş ve böylesine berbat yayıncılık yapmamıştır. TRT'nin, Ergenekon ve Balyoz davalarında nasıl bir ajitatör ve provokatör rol üstlendiği bütün Türkiye'nin malumudur. Ev basılmadan basılacak ev, kazı yapılmadan kazılacak yer önceden TRT'nin yandaş haberleriyle öğrenilmiştir. Hükümete muhalif herkesin kesin suçlu ilan edildiği habercilik anlayışı kamuoyu önünde saygısızca sürdürülmüştür. TRT'nin bu sakat yayın politikaları defalarca TBMM gündemine taşındığı, soru önergeleri verildiği halde RTÜK tarafından hiçbir işlem yapılmamıştır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir