MHP'li Yeniçeri'den, RTÜK 'açılımı'

MHP'li Yeniçeri, RTÜK'ün bugün "Recep Tayyip Üst Kurulu" gibi çalıştığını, bu nedenle de HSYK'ya RTÜK modelinin önerildiğini savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "özel jetlerle yapılan umre seyahetleri ya da hediye edilen 750 bin dolarlık kol saatlerinin AK Parti için ahlaki bir sorun teşkil etmediğini" öne sürdü. 

Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından yargıya yönelik başlattığı operasyonların hukuki facia halini aldığını iddia ederek, iktidarın attığı adımlarla yasaları ve Anayasa'yı ihtiyaçlarına uygun hale getirmeye ve başlatılan soruşturmaları etkisiz kılmaya çalıştığını öne sürdü.

AK Parti'nin HSYK'da yapmaya çalıştığı değişiklikle, iktidar yansılı odakların yaptığı rüşvet ve yolsuzlukların ortaya çıkmasını hem fiilen hem de hukuken engellediğini savunan Yeniçeri, Deniz Feneri davasında olduğu gibi zanlılar ya da failler değil, savcıların cezalandırıldığını iddia etti.

Yeniçeri, RTÜK'ün bugün "Recep Tayyip Üst Kurulu" gibi çalıştığını, bu nedenle de HSYK'ya RTÜK modelinin önerildiğini savundu. AK Parti'nin, "Davul bizim boynumuzda tokmak başkasının elinde" diyerek, 11 yıldır iktidarda olmasına karşın ülkeyi yönetemediğini itiraf ettiğini söyledi.

AK Parti'nin bir yandan muhafazakar ve manevi değerleri savunduğunu söylerken, diğer yandan rüşvet ve yolsuzluk bağlamında ele geçirilen milyonlarca dolarları savunur hale geldiğini ileri süren Yeniçeri, "Özel jetlerle yapılan umre seyahatleri ya da hediye edilen 750 bin dolarlık kol saatleri, AKP için ahlaki bir sorun teşkil etmemektedir" dedi.

Özcan Yeniçeri, AK Parti'de "Ehl-i aşka müptelayım, neme lazım kar benim, mal ve mülküm yoktur amma kanaatim var benim" şeklindeki tasavvuf anlayışının, "Ehl-i aşka müptelayım, neme lazım kar benim, mal ve mülküm yoktur amma ayakkabı kutularım var benim" şekline dönüştüğünü öne sürdü.

"AK Parti'nin anladığı iki şey var; birisi altın ve para diğeri ise güç ve iktidar" diyen Yeniçeri, iktidarın, gidişinin ayak seslerini duyduğu için, kendilerine ileride sorun yaratacak dosyaları önlemek amacıyla tedbirler aldığını savundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir