MHP’li eski vekil gözaltına alındı

Manisa eski Baro Başkanı ve eski MHP milletvekili Zeynel Balkız'ın FETÖ operasyonunda gözaltına alındığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Manisa'da, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatlar arasında Manisa eski Baro Başkanı ve MHP eski milletvekili Zeynel Balkız'ın da bulunduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Avukat Ali Bilgiç'in de yakalanmasıyla gözaltına alınan avukat sayısının 12'ye çıktığı ifade edildi. 

Gözaltına alınan diğer avukatların ise Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Mehmet Güler, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Berker Mutaf, Süleyman Esin, Haluk Bedel, Ertan Ergün ve Sadettin Yılmaz olduğu belirtildi. 

Gözaltına alınanlardan Zeynel Balkız, Menderes Hırçıner ile Gürhan Onat'ın soruşturma kapsamında mal varlıklarına el konulmuştu. Hasan Gürhan Onat ile Menderes Hırçıner, 'FETÖ' soruşturması kapsamında geçen yıl yine gözaltına alınmış ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmıştı.

AK Parti eski İl Başkanı da gözaltına alındı

Şırnak'ta, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında Ak Parti Şırnak eski İl Başkanı Mehmet Demir ve Şırnak Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Başkanı Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 81 ilde başlatılan soruşturma kapsamında Şırnak'ın Kumçatı beldesinde dün akşam askerler aralarında Şırnak Ak Parti eski İl Başkanı Mehmet Demir, Şırnak Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Başkanı Mehmet Güngör, öğretmen Mehmet Koç ve İdris Demir adlı bir kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında daha önce Şırnak merkezde bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı'nın da aralarında olduğu 4 general gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmış ve silahlı kuvvetlerle ilişkileri kesilmişti.