'MHP'ye iletilen taslak bize iletilmedi'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'ye resmi yoldan iletilen AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifi taslağının partilerine iletilmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin MHP'ye gönderdiği anayasa değişikliği teklif taslağı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Bahçeli'nin, açıklamalarıyla siyasetle ilgilenen herkesi şaşırtmaya devam ettiğini, CHP'ye yönelik kullandığı dilin bir siyaset dili olmadığını savunan Özel, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli, 15 Temmuz öncesi veya geçtiğimiz seçim dönemlerinde başkanlık sistemine en sert dille karşı çıkarken AKP naz yapıyordu da bu nazı sonuç verdi, şimdi AKP'ye mi koşuyor? Nazdır, kapristir, cinsiyetçi ve siyaset diline uygun olmayan söylemler. Biz, ülke meselelerine böyle yaklaşmayı doğru bulmuyoruz. CHP, kendisini ciddi bir siyasi muhattap olarak görüyor. Ama onun da karşısında 93 yıllık, Avrupa'nın ve dünyanın en köklü siyasi partisinin bulunduğunu bilerek bir dil kullanmasını bekleriz."

Bahçeli'nin kendi büyük çelişkisi ile yüzleşme noktasına geldiğini ileri süren Özel, bu partinin geçmişte başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerini hatırlattı.

Özel, "Doğruya doğru, eğriye eğri, kediye kedi demeye devam etmek lazım. Eğer başkanlık sistemini getiriyorsanız, başkanlık sistemi ile ilgili tavizler veriyorsanız bunun adına cumhurbaşkanlığı sistemi diyerek kendinizi de size inananları da bu ülkenin güzel insanlarını da kandıramazsınız" diye konuştu.

AK Parti grubu ile anayasa değişikliğine ilişkin bir görüşmenin olup olmadığına ilişkin soruya Özel, "MHP'ye resmi yoldan iletilen taslak bize iletilmedi." karşılığını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir