Microsoft ve Fujitsu bulut bilişiminde işbirliğine gitti

Yeni adımla Microsoft, yeni Windows Azure platformunu Fujitsu veri merkezlerinde kullanıma sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fujitsu ve Microsoft, sektörün geleceği olarak gösterilen bulut bilişim konusundaki işbirliklerini bir adım ileri taşıdı.

Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni adımla Microsoft, yeni Windows Azure platformunu Fujitsu veri merkezlerinde kullanıma sunuyor.

Fujitsu, Microsoft Windows Azure platformunu kullanarak, müşterilerine ve yazılım kuruluşlarına yönelik bulut servisleri ve çözümleri geliştiriyor. Bu servis ve çözümler, özellikle sistem entegrasyonu, servis yönetimi ve bulut bilişim ortamına veri aktarımı konularına odaklanıyor.

Yeni adım sayesinde, iki kurumun sahip olduğu birikim ve deneyim, gerek büyük ölçekli, gerekse orta ve küçük ölçekli şirketler için bulut bilişim alanında çeşitli olanaklar sağlayacak.

İşbirliği kapsamında Fujitsu, Windows Azure platformuna uyum için kendi uygulamalarını da geliştiriyor. Fujitsu tarafından Windows Azure platformu temelinde geliştirilecek ilk uygulamalar, Fujitsu Tatebayashi System Center başta olmak üzere, öncelikle şirketin Japonya'da yer alan veri merkezlerinde, daha sonra da dünya çapında 2010 yıl sonu itibariyle kullanıma girecek. Fujitsu küresel ölçekte müşterilerine Windows Azure platformu üzerinde geliştirilmiş servisler sunacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir