Milas'taki yangın söndürüldü

Muğla'nın Milas ilçesi makilik alanda çıkan yangın yoğun çabalar sonrasında kontrol altına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MİLAS - Muğla'nın Milas ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve vatandaşların yoğun çabası sonucu yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Burgaz Mahallesi'ndeki Çaltılık mevkisinde bulunan makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının söndürülmesi için Milas Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme işçileriyle vatandaşlar çaba harcadı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin anında yaptığı müdahaleyle yangının kısa süre içerisinde kontrol altına alındığını belirterek, ''Yangında can kaybının olmaması sevindirici. Yarım saat içinde çok büyük bir alana yayılan yangın yaşadık. Gerek orman ekiplerinin uçak ve helikopterlerle yapılan müdahale, gerekse Milas Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında yaptığı müdahaleyle yangın yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Şimdi soğutma çalışmaları yapılıyor. Soğutma çalışmaları son duman da sönene kadar devam edecek.''

Öte yandan, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yavrudoğan köyü yakınlarında çıkan orman yangını söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Yavrudoğan köyü yakınlarındaki kızılçam ormanlık alanında çıkan yangına bir helikopter, 4 arazöz ile çok sayıda orman işçisi ile vatandaşlar müdahale edildi.

Manavgat Kaymakamlığına vekalet eden Antalya Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman işçileriyle vatandaşların örnek dayanışma sergileyerek yangını kısa sürede söndürdüğünü söyledi.

Yarım hektarlık bir alanın zarar gördüğünü belirten Bulgurlu, vatandaşların havaların sıcak olduğu bugünlerde orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir