”Millet olma şuuru aşındırılıyor”

Bahçeli mesajında, "Milli kimliğin yıkılmasına,millet olma şuurunun aşındırılmasına dilin tartışmaya açılarak ulaşılmak istendiği gün gibi ortadadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de mesajında, "Türkçenin, Türk milletinin son savunma hattı ve kültürel mevzisi olduğu dikkate alındığında milli kimliğin yıkılmasına, milli bilincin yok edilmesine, millet olma şuurunun aşındırılmasına dilin tartışmaya açılarak ulaşılmak istendiği gün gibi ortadadır" dedi.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"İkinci dil çığırtkanlarının, milletimizi ayırmak ve etnik gruplaşmaların önünü açmak üzere, tezgahladığı tehlikelerle dolu sürecin önce dilimizi zayıflatmak, arkasından milletimizi oluşturan fertler arasında kuşku ve güvensizliği yaymak gibi bir amacı olduğu anlaşılmaktadır.

Alfabeye yeni kelimelerin girmesi tartışmalarıyla anayasada teminat altına alınmasına rağmen eğitim ve öğretimde Türkçeden başka dillerin kullanılmaya başlamasının da bu süreci hızlandıracağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Türkçenin, Türk milletinin son savunma hattı ve kültürel mevzisi olduğu dikkate alındığında milli kimliğin yıkılmasına, milli bilincin yok edilmesine, millet olma şuurunun aşındırılmasına dilin tartışmaya açılarak ulaşılmak istendiği gün gibi ortadadır.

Farklı bir dilin Türkçenin yanında ve eşit olarak demokratikleşme parolasıyla kamusal alanda kullanımı ve yaygınlaşması halinde, Türk milletinin kutlu varlığının içinden yeni bir milletin oluşabileceği ve bunun bin yıllık millet gerçeğini hiç olmadığı kadar tarumar edebileceği gözlerden uzak tutulmamalıdır.

Dil Bayramı'nı kutladığımız bugünde, Türkçe idealimizi ve haricimizdeki her şeye Türkçe bakma hedefimizi ve çağı Türkçe okuma ülkümüzü kararlılıkla muhafaza edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum."