Milletin ekmeğini çoğaltmak için mücadele ettik

Başbakan Erdoğan, yorulmadan, usanmadan, inanç ve kararlılıkla 81 vilayeti kapsayan topyekun kalkınma hamlesine devam edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ŞANLIURFA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yorulmadan, usanmadan, inanç ve kararlılıkla 81 vilayeti kapsayan topyekun kalkınma hamlesine devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, yapımı tamamlanan Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu, SSK Köprülü Kavşağı, Şanlıurfa-Akçakale duble yolu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı hizmet binası, 88 okul ve Toplu Konut İdaresince yaptırılan bin 160 konut, spor salonu, ticaret merkezi ve sosyal tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Türkiye'nin 81 vilayetinde hedefe yürüdüklerini, bugüne kadar hiç bir şehre sırtlarını çevirmediklerini ifade eden Erdoğan, gittikleri her yerde Türkiye'nin kazanımlarını, Cumhuriyet'in kazanımlarını zenginleştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

"Milletimizin ekmeğini çoğaltmak, milletimizin sofrasını zenginleştirmek için gayret gösterdik" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hükümet olarak, Türkiye'nin dört bir yanında milletimizin sevincine, umuduna ortak olduk. 6.5 yılda milletimizin o umutsuzluğunun ve kararsızlığının nasıl bir sevince ve umuda dönüştüğünü gördük. Bu yarışta hizmetlerimizin açılışına dahi yetişemedik. Tek bir eserin veya temel atma törenin bile ülkede günlerce konuşulduğu bir dönemden toplu açılışlar yapılan bir döneme geldik. Biz tek tek açılış yapmıyoruz, toplu açılış yapıyoruz. Çünkü tek tek yapılacak açılışlara yetişmemiz mümkün değil. 6,5 yılda, 81 vilayetimiz gibi Şanlıurfa'nın da potansiyelini ortaya çıkaracak ortamı sağladık ve tarihi projelere imza attık. En son 23 Eylül 2008 tarihinde Urfa'ya geldim. Hem Harran Üniversitesinin akademik yıl açılışını yaptık hem de yeni tesislerin açılışlarını. Bugün de yine hizmetler ve eserlerle karşınızdayız. Tam bin 160 konutun anahtar teslim törenini gerçekleştiriyoruz. Yani bin 160 aile bugün konutuna girecek. Kira öder gibi taksit ödeyecek. Biz Hükümet olarak muhalefetle yarışmadık, biz reformlarımızla yarışıyoruz. Yükselttiğimiz çıtayı hep daha yukarlara taşıdık. Özellikle AK Parti İktidarı'nın bir özelliği var; insana hizmeti esas alan bir anlayışa sahibiz. Çünkü biz insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışına sahibiyiz. Çünkü biz ilklerin hükümetiyiz."

Kalkınma hamlesine devam edeceğiz

Başbakan Erdoğan, yorulmadan, usanmadan, inanç ve kararlılıkla 81 vilayeti kapsayan topyekun kalkınma hamlesine devam edeceklerini söyledi.

"Türkiye'yi kalkındırmada eğitim, adalet, sağlık ve emniyet konusu temel taşlarımız" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu dört temel üzerinde Türkiye'nin 21. yüzyılda daha müreffeh, daha demokratik bir ülke olarak yerini alması için çaba harcayacağız. Bugün dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz, 2023 yılında hedefimiz, inşallah dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yerimizi almak. Bu konuda kararlıyız. Türkiye'nin önü aydınlıktır, yarınları aydınlıktır. Yeter ki bir olalım beraber olalım, ama bazı gerçekleri bilemeyen kardeşlerime, vatandaşlarıma sesleniyorum; birliğimize, beraberliğimize lütfen gölge düşürmeyin. Bu birlik, bu beraberlik zarar görürse sadece kendileri zarar görmez benim ülkem de milletim de zarar görür."

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde GAP'ı 2013 yılının başına kadar tamamlamayı planladıklarını da kaydetti.

Ceketelerinizi kendinize saklayın

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada alandaki bir grup, AK Parti'den aday gösterilmeyen mevcut Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba lehine slogan atarak, ellerindeki ceketleri salladı.

Erdoğan, bunun üzerine kimsenin açılışları provoke etmeye hakkı olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün burada bir heyecan, bir aşk var. Ceketlerinizi kendinize saklayın, bizim cekete ihtiyacımız yok, bu milletin de ihtiyacı yok. Böyle bir belediye başkanını aday yapmadığımızı da şimdi çok daha memnuniyetle görüyoruz, bundan da ayrıca mutluyum. Çünkü biz barış içinde yarış derken işte bunu kastettik. Benim ülkemde birinin kalkıp da bu tür yanlışlar içinde bir belediyecilik hizmetini yapması yakışmaz. Şöyle ısmarlamalarla takımlarla da bu işi yürütmek mümkün değil. Şanlıurfa'nın bugün heyecan günü, coşku günü, bu heyecanı coşkuyu paylaşanlar bu meydanda. Milletimize hizmet etmek, böyle onurlu, şanlı bir halka hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğü. Bugün Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine üzerine yükselme hedefinin üzerine çıkma kararlılığını, azmimizi Şanlıurfa'da bir kez daha ilan ediyoruz."

Başbakan Erdoğan'a, "Türkiye seninle gurur duyuyor" diyen ve tepkilerinin kendisine olmadığını ifade eden grup, alandan uzaklaştırıldı.

Bu arada uyarılara rağmen slogan atmaya devam eden gruptakilerden bazıları polisin müdahalesiyle dağıldı.