Milletvekili seçim takvimi Resmi Gazete'de

YSK, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçim takvimini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da yapılacak 25.dönem milletvekili genel seçimlerinde uygulanacak takvimi açıkladı.

Resmi Gazete'nin 1 Şubat tarihli sayısında yer alan YSK kararı uyarınca, seçimlere 31 parti
katılabilecek.

Seçime katılma yeterliliğine sahip partiler; Adalet ve Kalkınma Partisi, Alternatif Parti, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Gelişim Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Adalet Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet Partisi, Millet ve Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yurt Partisi olarak belirlendi.

Seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri 14 Mart'ta askıya çıkarılacak, 15 Mart'ta, siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya bildirecekler.

Siyasi partilerin, ön seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinleştirme tarihi 24 Mart, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK tarafından kura çekimi 3 Nisan, bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvuruda son gün ise 7 Nisan olarak tespit edildi.

Takvime göre, 16 Nisan'a kadar milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK'ya itiraz edilebilecek. Kesin aday listeleri 24 Nisan'da ilan edilecek.

Takvim çerçevesinde, 8 Mayıs'tan itibaren gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemi başlayacak.

Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları 31 Mayıs'ta başlarken, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılması işlemi ise 1 Haziran'da tamamlanacak.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir