Milletvekilliği için istifa furyası

24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı başvurularının son gününde birçok isim istifa açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Milletvekilliği aday adaylığı için kamuda istifaların son gününde Savcı Cihaner, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz ve TOKİ Başkanı Bayraktar, ATO Başkanı Sinan Aygün gibi birçok isim bugün istifa etti.  

YARSAV Başkanı aday adayı

YARSAV Genel başkanı Emine Ülker Tarhan da milletvekilliği için istifa etti.

Son olarak YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etti. Öte yandan eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek de milletvekilliği adaylığı için istifa etti.

Başbakan 'cüppeni çıkart gel' demişti

HSYK görüşmelerinde hakim ve savcı atamaları kilitlenmiş ve dönemin HSYK Başkanı Kadir Özbek'e tepki gösteren Başbakan Erdoğan, 'Ne yazık ki yargı cephesi siyasi davranıyor. Eğer siyaset yapmak istiyortsan cübbeni çıkart gel' diye konuşmuştu..

Bozkır AKP'den aday olacak

Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreteri Volkan Bozkır, AK Parti'den milletvekili aday adayı...

Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, 12 Haziranda yapılacak genel seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Büyükelçi Bozkır, 38 yıl 6 ay süreyle görev yaptığı devlet hizmetinden ayrılmanın "kendisi için kolay verilmiş bir karar olmadığını" belirtti.

Cihaner de istifa etti

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken Adana'ya atanan ve infaz savcılığı görevine başlayan İlhan Cihaner, milletvekili aday adayı olmak üzere görevden ayrılma dilekçesi verdi.

Cihaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Milletvekili Seçimi Kanunu'' gereği Cumhuriyet savcılığı görevinden ayrılma başvurusu yaptığını ifade etti.

İlhan Cihaner, ''hangi partiden ve hangi ilden milletvekili aday adayı olacağına'' dair açıklama yapmadı.

ATO Başkanı Aygün'ün istifası

Sinan Aygün, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı görevinden istifa etti.

14 yıldır sürdürdüğü görevinden milletvekilliği için istifa eden Aygün CHP'den aday adayı olacak.

TOBB'da 17 kişi istifa etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılması planlanan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için Konya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Saymanı Hüseyin Üzülmez ile Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Koçer'in TOBB Yönetim Kurulundaki görevleri ile oda başkanlıklarından istifa ettiklerini bildirdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdurrahim Arslan'ın da istifa ettiğini, ancak istifasının henüz kendisine ulaşmadığını belirtirken, 15 kişinin istifasının kendisine ulaştığını belirtmesine rağmen, basın toplantısı sırasında kendisine ulaştırılan isimlerle birlikte bu sayının 17'ye ulaştığı görüldü. Hisarcıklıoğlu akşama kadar istifa edeceklerin sayısının 30'a ulaşmasını beklediğini kaydetti.

Acar da AKP'den aday

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Fatih Acar, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

Acar, yaptığı açıklamada, 1986 yılında Maliye Bakanlığı Stajyer Gelirler Kontrolörü olarak başladığı hizmet hayatı boyunca, Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörlüğü, İstanbul Grup Başkanlığında Gelirler Başkontrolörlüğü, Bursa ve Adana Defterdarlığı, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, SGK Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunduğunu anımsattı.

Bursa'dan milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunacağını kaydeden Acar, "Türkiye'yi çok güzel bir seviyeye getiren AK Parti'ye ve milletime hizmet etmek için adayım" dedi.

TİGEM Genel Müdürü de istifa furyasına katıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü Halis Bilden, Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme (TEDGEM) Genel Müdürü Mehmet Taşan ve Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Beytullah Okay ise AK Parti'den Burdur milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

Maliye Bakanlığı başhesap uzmanı Turgay Bozoğlu da CHP'den İzmir milletvekili aday adaylığı için istifasını verdi.

İTO meclisinden istifalar

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) 4 meclis üyesi, milletvekili aday adaylığı için istifalarını sundu.

İTO'nun Mart ayı Meclis Toplantısında aday adaylıklarını açıklayan meclis üyelerinden Hidayet Işık ve Ersin Çetin AK Parti'den, Bülent Seyhan CHP'den, Fuat Fettahoğlu ise MHP'den milletvekilliği aday adaylığı için meclis üyeliğinden istifa etti.

Seçilemezsem TOKİ'ye geri dönerim

Toplu Konut İdaresinde (TOKİ), 8 yılı aşkın bir süredir başkanlık görevini yürüten Erdoğan Bayraktar, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılması planlanan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edeceğini bildirdi.

Bayraktar, seçimde aday olacağı bölgenin henüz belli olmadığını belirtirken, 8 yıldır çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini, birçok sorunu aşarak ve devlete yük olmadan kaynak yaratarak vatandaşın konut sorununu çözmeye çalıştıklarını söyledi. TOKİ'nin artık belli bir yol haritasının bulunduğunu, halen kentsel yenileme başta olmak üzere yapılacak çok iş olduğunu anlatan Bayraktar, "Yeni dönemde eğer seçilirsem, biraz da emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum. Seçilemezsem de TOKİ'ye geri dönerim. Çünkü yapılacak çok iş var" dedi.

Erdoğan Bayraktar, istifa dilekçesini, mesai saati bitimine doğru Başbakanlık'a iletecek.

Kaçmaz: Mücadeleye MHP'den devam edeceğim 

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, milletvekili aday adaylığı için emekli oldu. Kaçmaz, şu an için herhangi bir siyasi partiden de teklif almadığını söyledi.

Kaçmaz, "Siyaset arenasında mücadele etmek dışında bir seçim kalmadığından, uygun görüldüğü takdirde MHP'den milletvekili seçimlerine katılarak mücadeleye devam etme kararı almış bulunuyorum" dedi.

Avcı da istifa etti

Devrimci Karargah Örgütü davası kapsamında tutuklu bulunan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, milletvekili aday adaylığı için kamudaki görevinden istifa ettiği bildirildi. Avcı'nın avukatı Fidel Okan, müvekkilinin kamudaki görevinden istifa ettiğini, istifa dilekçesini İçişleri Bakanlığına müvekkili adına kendisinin verdiğini belirtti. Avcı'nın, 12 Haziran 2011'deki genel seçimler için milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağını bildiren Okan, ancak milletvekili aday adaylığının bir partiden olup olmayacağı ve hangi seçim bölgesinden olacağına ilişkin bilgi vermedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir