Millilik vasfı yok

MHP Grup Başkanvekili Vural CHP'nin eğitimle ilgili hazırladığı kitapçıkla ilgili "hiçbir millilik vasfı yok. Klasik bir sol zihniyetin yansıması" ded

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin eğitim sistemine ilişkin hazırladığı kitapçığın millik vasfı taşımadığını, klasik bir sol zihniyeti yansıttığını söyledi. Vural, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'da ilk defa Türk askerinin şehit olduğunu, Allah'tan rahmet ve başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi. Afganistan'da yaşanan gelişmeleri ancak yabancı kaynaklardan öğrenebildiklerini belirten Vural, Meclise bu konuda bilgi verilmediğini ifade etti. Suriye ile ilgili yürütülen politikaların da aynı şekilde olduğunu öne süren Vural, bu nedenle Afganistan ve Suriye ile ilgili gelişmeler ve politikalar konusunda genel görüşme açılmasını talep edeceklerini bildirdi.

Eğitim sistemi konusunda bir süredir AK Parti ile CHP arasında rakamlar çerçevesinde çatışma yaşandığını, belirten Vural, "Dört dört dörtçülerle, bir sekiz üçcüler... Zannedersiniz ki hafta sonundaki derbi gibi. Eğitim rakamlardan ibaret değildir. Biz çocuklarımızı birer tomurcuk olarak görüyoruz. Çocuklarımızı mekanik üretim vasıtası gibi düşünen zihniyetleri reddediyoruz" dedi.

CHP'nin eğitim sistemine ilişkin hazırladığı kitapçığı eleştiren Vural, kitapçıkta hiçbir millilik vasfı olmadığını, materyalist bir bakış açısı sergilendiğini iddia etti. Vural, şöyle devam etti: "Üretim ilişkileri içinde kurgulanmış, sınıfsal açıdan bakan sol zihniyetin yansıması.  Bu milletin milli kimliği, dili ve dini herkese temel eğitim sırasında verilmeli. Millet içinde yaşamamız ve onu anlayabilmemiz için bu eğitimin alınması gerekiyor. CHP, bu değerlerden uzak bir eğitim sistemi istiyor. AKP de getirdiği sistemle seçmeli derse Kürtçeyi getirmek suretiyle, millilikten uzak, etnik kimliklere göre farklılaşmayı hedefliyor."

Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "rövanşist olmamak lazım" derken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Onların getirdiğini yok ediyoruz" dediğini öne sürerek, "Anlaşılıyor ki bu mesele aynı zamanda, AKP içindeki siyasi çekişme ve derin koalisyonun da bir yansımasıdır" diye konuştu.

Oktay Vural, Adana'da, maddi imkansızlıklar içindeki bir kadının kendini asarak intihar etmesine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, "Bu ülkenin insanları bir asgari ücrete mahkum edilmiş. İnsanları bir eli yağda bir eli balda diye zannedenlere ibretlik olması lazım. Bu milletin gerçek gündemi bu. Türkiye'de asgari ücretli köle ticareti yapılan bir istihdam şekli esas hale gelmiştir" diye konuştu.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir