Mısır Borsası yarın açılıyor

Mısır Borsası, Mübarek karşıtı gösterilerin yayılması üzerine EGX30 Endeksi'nin iki işlem gününde yüzde 17 değer kaybetmesi üzerine 27 Ocak'ta kapatılmıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Geçen ay eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek karşıtı gösterilerin borsada hisselerin hızla değer kaybetmesine yol açması üzerine bir ay önce kapatılan Mısır Borsası yarın açılıyor.

Mısır'da hükümet tarafından yapılan açıklamada, geçen ay eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek karşıtı gösterilerin borsada hisselerin hızla değer kaybetmesine yol açması üzerine bir ay önce kapatılan borsada yarın işlemlere yeniden başlanacağı belirtildi.

Mısır Borsası, Mübarek karşıtı gösterilerin yayılması üzerine EGX30 Endeksi'nin iki işlem gününde yüzde 17 değer kaybetmesi üzerine 27 Ocak'ta kapatılmıştı. Borsanın açılışı birkaç kez ertelenmişti.

Resmi haber ajansı MENA da borsa binası önünde toplanan yüzlerce kişinin askeri yöneticilere borsayı kapalı tutması çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Bu arada olayların Ortadoğu'ya yayılması nedeniyle petrol zengini Körfez bölgesi ülkelerinde borsalar değer kaybediyor.

Dubai Borsası bugünkü işlemlerde yüzde 3,7 ve Suudi Arabistan Borsası'nda Tedavül Endeksi yüzde 1,44 geriledi. Tedavül Endeksi dün de yüzde 5 düşüşle altı ayın en düşük seviyesine inmişti.

Suudi Arabistan'ın komşuları Bahreyn ve Umman'daki olaylar, Libya'daki şiddet nedeniyle zaten kaygı içindeki piyasalarda tedirginliği daha da artırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir