MİT bunu beş ay önce söyledi

Eskişehir'de halka seslenen Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerinden Başbakan'ı eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Eskişehir'de partililere seslendi. Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinin hedefinde yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonu üzerinden Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "Herkes artık kendisini değil, ülkeyi ve çocuklarını düşünmek zorunda. Annelere sesleniyorum. Eğer çocuğunuz işsizse sebebi bu başçalandır. Yolsuzluk varsa sebebi bu adamdır" ifadelerini kullandı.

KIlıçdaroğlu, şöyle devam etti: "18 Nisan 2013. MİT Başçalan’ın önüne 3 sayfalık rapor koyuyor. Sonuç ve değerlendirme bölümünde şöyle yazıyor: Reza Zarrab’ın Bakanlar Muammer Güler ve Zafer çağlayan ile mevcut ilişkilerinin ortaya çıkması halinde söz konusu hususların hükümet aleyhine kullanılacağı değerlendirilmektedir. MİT bunu beş ay önce söylüyor. Kabul etti sonra ne oldu Bakanları istifa ettirdi. Sonra bunlardan biri dedi ki “arkadaş senin isteğinle yaptım. İstifa edilecekse önce sen istifa et"

"Ülkeyi yöneten hırsızlara oy vermeye devam edecek misiniz?"

Eskişehir'de gerçekleştirdiği mitingde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine değinerek, "Bir başbakan düşünün ülkeyi yönetiyor. Oğluna telefon ediyor, 17 Aralık sabahın sekizinde. Diyor ya montajdır. Ne montajı kardeşim. Porsuk Çayı ne kadar gerçekse bu seslerde o kadar gerçektir. AKP'ye oy veren yurttaşıma sesleniyorum, sizin vidanınız bunu kabul ediyor mu? Ertesi gün yine telefon ediyor. Oğlum ne yaptın diyor, sıfırladın mı tamamını. Babacığım biraz kaldı diyor. Ne kadar evladım? 30 milyon euro kaldı diyor. Oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, hala bu ülkeyi yöneten hırsızlara oy vermeye devam edecek misiniz? dedi.

"Ben size bir başbakan portresi çizdim. Şimdi bir de hükümet portresi çizeceğim" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın ardından 17 Aralık operasyonları kapsamında adı geçen dört bakana yönelik açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çağlayan 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet almış"

Dört bakana sabahın yedi otuzunda arama yapılıyor. İçişleri bakanı oğluna telefon ediyor. Saat 7:32de. Oğlum diyor evde arama var diyor. Evet babacığım diyor. Kaç lira var oğlum diyor. Baba bir kaç kuruş var. Oğlum kaç lira var onu soruyorum. Bir trilyon civarı para var diyor. Bu adam İçişleri Bakanı.

Zafer Çağlayan, iddianameye göre 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet almış. Muammer Güler, 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet alıyor. En mütevazı olanı da AB'den sorumlu bakan, o da üç seferde bir buçuk milyon dolar rüşvet almış. Bakınız dört bakan istifa etmek zorunda kalıyorlar. Önce istifa etmediler. Başçalanla beraber otobüsün üzerine çıktılar. Milletin vicdanı ayağa kalktı. Her taraftan isyan çıkınca, bu bakanların önce istifa edeceksiniz, iki deklarasyon yayınlayacaksınız. Ve dört bakan istifa etmek zorunda kaldı"

"Bir ülkeyi bir hırsız yönetemez" diyen CHP lideri, işsizlik, yolsuzluk ve atanamayan öğretmen sorununu Başbakan'a mal etti. 

"Herkes elini vicdanına koyacak. Sandığa gidecek yalan söyleyeni hırsızlık yapanı cezalandıracak" diyen Kılıçdaroğlu, Yolsuzluk operasyonu dışında Gezi Parkı eylemleri ve Kabataş olayına da değindi ve Başbakan'ı her olayda yalana başvurmakla ve insanları birbirine düşürmekle suçladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir