MİT ve Emniyet binalarına eş zamanlı saldırı

Hakkari'de MİT lojmanları ve Emniyet Müdürülüğü'ne eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Terörist cenazelerinin ardınndan izinsiz gösteri yapan 4 kişi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ- Hakkari kent merkezindeki polis, adliye ve MİT lojmanları, Emniyet Müdürlüğü binası ile AK Parti il binasına eş zamanlı saldırılar düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Bulvar ve Konak caddelerinde bulunan polis, adliye ve MİT lojmanları, Dağgöl Mahallesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü binası ile Kayacan Caddesi'ndeki AK Parti il binasına terör örgütü PKK üyelerince havai fişek ve molotofkokteyli atıldı, silahla taciz ateşinde bulunuldu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle teröristler bölgeden uzaklaştı.

Molotofkokteylinin Bulvar Caddesi'nde bulunan polis lojmanının 4. katındaki daireye isabet etmesi sonucu yangın çıktı. Yangın, bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Saldırılarda ilk belirlemeye göre can kaybının olmadığı, kent merkezinde geniş güvenlik önlemi alındığı bildirildi.

Hakkari'de izinsiz gösteri

Hakkari'de 3 gün önce güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 4 teröristin cenazelerinin toprağa verilmesinin ardından kent merkezinde çıkan olaylarda bir polis memuru yaralandı, 4 gösterici gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 3 gün önce kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkisi yakınlarında bulunan Helin Vadisi'nde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 2'si kadın 4 teröristin cenazesi, Keklikpınar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verilmesinin ardından, Keklikpınar, Dağgöl, Aşağı Merzan, Gazi ve Medrese mahallelerinde toplanan gruplar, yollara barikat kurup polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Polisin biber gazı ve basınçlı su ile müdahale ettiği olaylarda bir polis memuru yaralandı, 4 gösterici gözaltına alındı. Yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ara sokaklarda halen gösteri yapan kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Şırnak'ta izinsiz gösteriye polis müdahalesi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahalede bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Cudi ve Nur mahallelerinde toplanan bir grup, Cizre-İdil karayolu üzerinde izinsiz gösteri düzenledi. Göstericiler polise taşla saldırdı.

Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba basınçlı su ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

Grup, ara sokaklara kaçtı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir