Mobilya sektörü yeni tasarımcılarını arıyor

MOSDER tarafından düzenlenen 6. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na başvurular 15 Şubat'ta başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MOSDER tarafından düzenlenen 6. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile mobilya sektörü yeni tasarımcılara kapılarını açıyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 6. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'na başvurular 15 Şubat'ta başlıyor.

MOSDER, Tasarım Yarışması ile öğrenciler ve profesyoneller için ayrı kategorilerde binlerce Liralık para ödülünün yanı sıra iş ve staj olanakları tanınan yarışma, sanayici ile tasarımcı arasında köprü kurarak sektöre yeni yeteneklerin kazandırılmasını sağlayacak. 

30 proje ödüllendirilecek

Öğrencilere yönelik olarak kanepe, salon takımı, genç odası ve yemek odasının da aralarında bulunduğu altı kategoride 30 proje ödüllendirilecek. Tasarım eğitimi almış ya da bu alanda çalışan profesyonellerin katılımına açık olacak "Engelliler için Ev Mobilyası" kategorisinde ise, 5 projeye ödül verilecek. Ödül alan tüm tasarımların tescil hakları koruma altına alınacak ve İstanbul Mobilya Fuarında (İMOB) sergilenme imkanı sunulacak. Ayrıca tüm kategorilerin birincileri İtalyadaki Milano Mobilya Fuarı'na MOSDERin misafiri olarak katılabilecek.

Ödüller

Öğrencilerin katılımına açık olan kategorilere Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ve  Mobilya Dekorasyon bölümlerinde eğitim gören gençlerin yepyeni fikirler sunması bekleniyor. Son başvuru tarihi 22 Temmuz 2010 olan yarışmada ödül alan öğrencilerden birincilere 6 bin, ikincilere 4 bin ve üçüncülere 2 bin Lira para ödülü dağıtılacak. "Engelliler için Ev Mobilyası" kategorisinde birincilik ödülü alan tasarımcıya 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin Lira para ödülü verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir