Moda merkezinden işbirliği çağrısı

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Thoben, Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim konusunda kendilerinin en önemli tedarikçilerinden biri olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Christa Thoben, Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim konusunda kendilerinin en önemli tedarikçilerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye ile Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti arasındaki ticari ilişkileri moda alanında da geliştirmek için Santralİstanbul’da düzenlenen İstanbul Fashion Week’i (İFW) ziyaret eden Thoben, “Biz tekstil ve hazır giyim alanındaki sıkı işbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz” dedi. Thoben, Türkiye’nin Kuzey-Ren Vestfalya için gittikçe daha önemli bir ticari ortak haline geldiğini kaydetti.
Thoben, Türkiye ile aralarındaki ticaret hacminin son 10 yılda neredeyse iki katına çıkarak 5.9 milyar Euro’ya ulaştığını hatırlattı. Kuzey Ren-Vestfalya’nın sadece Almanya’nın ekonomi merkezi değil, önde gelen moda merkezi olduğunu belirten Thoben, Almanya’nın cirosu en yüksek 50 tekstil perakendeci firmasından 20’sinin merkezinin burada olduğunu bildirdi. Thoben, “Türkiye bugün tekstil ve hazır giyim konusunda hali hazırda Kuzey Ren Vestfalya’nın en önemli tedarikçilerinden biridir. Biz bu alandaki sıkı işbirliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.
Düsseldorf ile İstanbul arasında moda köprüsü kurulmasının Avrupa ve dünya için bir sıçrama taşı olacağını belirten İDMİB Başkanı Lemi Tolunay tekstilcilere, “Bu fırsatı iyi kullanın” çağrısı yaptı. Sarar CEO’su Emre Sarar ise Avrupa’da marka yaratmak için Düsseldorf’u merkez seçtiklerini belirterek, “Çünkü Kuzey-Ren Vestfalya, Türk vatandaşlarımızın en yoğun yaşadığı eyalet. Alım gücü yüksek ve her yere yakın. Oraya gittiğinizde çok iyi bir avukat ve mali müşavir bulundurun, gerisini düşünmeyin. Burası Avrupa’nın merkezi sakın korkmayın” dedi.
Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde
Bu konularda ilginizi çekebilir