Mücadeleye katkı bekliyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelenin, bütün kesimlerin sağlayacağı katkıyla olumlu sonuçlar vereceğini ifade etti.
     MHP Adana Milletvekili Ali Halaman'ın soru önergesini yanıtlayan Şimşek, Hükümet programında kayıt dışılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edileceği ve mücadele için yeni bir eylem planının yürürlüğe koyulacağının yer aldığını kaydetti.
     Kayıt dışılıkla yapılan mücadele hakkında bilgi veren Şimşek, 2011-2013 dönemi Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı'nın; gönüllü uyumunun artırılması, denetim kapasitesinin güçlendirilmesi, yaptırımların caydırıcılığının artırılması, veri tabanı paylaşımı ve toplumsal farkındalığın artırılması amaçları çerçevesinde 14 kamu kurum ve kuruluşu ile koordinasyon içinde yürütüldüğünü ve sonuçlarının üçer aylık dönemler halinde kamuoyuyla paylaşıldığını vurguladı.
     Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kayıp ve kaçağın önlenmesi konusunda gerekli tedbirleri aldığına işaret eden Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında vergi mevzuatına yer alan hükümleri uyguladığını ve diğer kuruluşlarla da koordineli olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
     Şimşek, "Bu önemli sorunla mücadele ve vergi kayıp-kaçağının azaltılması çabalarının, başta kamuoyu olmak üzere bütün kesimlerin bu mücadeleye sağlayacakları katkı ile daha olumlu neticeler vereceği ise tabiidir" görüşünü ifade etti.