Müfredata biraz ekonomi, biraz finans girse iyi olur

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, "Gelişmiş ülkelerde mutlaka liseden mezun olan bir öğrenci ekonomi hakkında genel bir bilgiye sahip olarak mezun oluyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, eğitim programlarına ekonomi ve finans bilgilerinin konulmasının faydalı olacağını belirterek, "Gelişmiş ülkelerde mutlaka liseden mezun olan bir öğrenci ekonomi hakkında genel bir bilgiye sahip olarak mezun oluyor" dedi.

Erkan, İMKB'nin 1997 yılından beri Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde sürdürdüğü "Ulusal Eğitime Fiziksel Katkı Projesi-EFİKAP" kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile borsa arasında imzalanan "EFİKAP-7 Protokolü"nün imza töreninde yaptığı konuşmada, İMKB'nin Türkiye ekonomisi içinde ciddi bir yer aldığını söyledi. Erkan, İMKB'nın dünya sıralamasında ön sıralarda yer aldığına işaret ederek, "Gelişen ekonomilerde ilk 5 içerisinde, sadece hisse senetleri piyasası açısından baktığımızda, tahvil ve repo işlemleri açısından baktığımızda da dünya borsaları içinde ön sıralarda yer almaktayız" dedi.

'Ekonomi' müfredatı önerdi

EFİKAP çerçevesinde birçok okulun yapıldığını aktaran Erkan, " 74 ilde, 243 ilçede 400 okul yaptırılıyor. Bunun 366'sı eğitime başladı 34 okulun inşaatı devam ediyor. Okulumuzun olmadığı bir il ya da ilçe Türkiye çapında yok gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.

Erkan, birçok okulu kendisinin de ziyaret ettiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuklar 'borsa nedir, sermaye piyasası ya da İMKB nedir?' diye sorabiliyor. Sermaye piyasamıza yavaş yavaş yatırımcı hazırlıyoruz. Bundan sonra eğitim programlarına biraz ekonomi, biraz finans bilgilerinin konulması faydalı olur diye düşünüyorum. çünkü gelişmiş ülkelerde mutlaka liseden mezun olan bir öğrenci ekonomi hakkında genel bir bilgiye sahip olarak mezun oluyor."

Hüseyin Erkan, EFİKAP-7 çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına toplam 140 milyon TL'lik bir kaynak bağışladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Dinçer ve Hüseyin Erkan protokole imza attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir