Muğla'da hortum çatıları uçurdu

Menteşe'de etkili olan sağanak ve rüzgarın ardından oluşan hortumda çok sayıda evin çatısı uçtu, yollar kapandı. Mezarlıkta ağaçların büyük bir bölümü kökünden söküldü ve kabirler zarar gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muğla'nın Menteşe ilçesinde hortum nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu, ağaçlar köklerinden söküldü. 

Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi'nde etkili olan fırtına ve sağanak yağışın ardından  akşam saatlerinde hortum oluştu. 

Hortum nedeniyle çok sayıda evin çatısı uçtu, devrilen elektrik direkleri ve ağaçlar evlere zarar verdi. Üzerine ağaç devrilen 3 araçta hasar oluştu. 

Elektrik arıza ekiplerine haber veren mahalle sakinleri, direklerdeki enerjinin kesilmesinin ardından etrafa saçılan sac ve kalaslar ile çatılardan uçan kiremitleri topladı. 

Bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesi, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve AFAD ekipleri de Muğla Kapalı Cezaevi yolunun kapmasına yol açan molozları kepçeler ile temizledi. Belediye ekipleri Düğerek mezarlığında köklerinden sökülerek mezarların üstüne devrilen ağaçları kaldırmak için de çalışma başlattı. 

Hortum nedeniyle cezaevi karşısında bulunan bir kereste atölyesinde büyük hasar oluştu. Düğerek Mahallesi'ndeki trafonun, düşen yıldırım nedeniyle patladığı ve bölgeye elektrik verilemediği öğrenildi. 

mugla_hortum1.jpg

Çok sayıda evin çatısı uçtu, yollar kapandı

Düğerek Mahalle Muhtarı Mehmet Ortayol, gazetecilere yaptığı açıklama, akşam saatlerinde oluşan hortum nedeniyle mahallelerinde büyük hasar meydana geldiğini söyledi. 

Haber verilmesinin ardından bölgeye çok sayıda ekip geldiğini belirten Ortayol, "Akşam saatlerinde bir anda hortum oluştu. Kısa sürdü ama etkisi büyük oldu. Çok sayıda evin çatısı uçtu, yollar kapandı. Mezarlıkta ağaçların büyük bir bölümü kökünden söküldü ve kabirler zarar gördü" dedi.