Muhalefete "İç güvenlik paketi"ne destek çağrısı

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, "İç güvenlik paketi Türkiye için elzemdir. Biz bu paketi Meclis'te konuşacağız ve müzakere edeceğiz. Muhalefetin de katkılarına açığız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, muhalefetin İç Güvenlik Paketine yönelik tepkisine ilişkin, "Muhalefet, AK Parti bu gücünü yitirmezse kendilerine hiçbir şekilde siyasi fırsat çıkmayacağına duyduğu inanç neticesinde böyle bir ittifak sergiliyor" dedi. 

Bostancı yaptığı açıklamada, yarın mecliste değerlendirilecek İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, muhalefet partilerinin tavrını değerlendirdi.

Muhalefetin meclis çalışmaları sırasında sürekli bir ittifak içinde olduğunu ifade eden Bostancı, normalde farklı yerlerde durması gereken muhalefetin işbirliği sergilemesinin tamamen İç Güvenlik Paketi'nden bağımsız olduğunu söyledi.

Bu durumun, AK Parti'ye karşı olmak ve AK Parti'yi çok güçlü olarak görmekten kaynaklandığını anlatan Bostancı, şunları kaydetti:

"Muhalefet, AK Parti bu gücünü yitirmezse kendilerine hiçbir şekilde siyasi fırsat çıkmayacağına duyduğu inanç neticesinde böyle bir ittifak sergiliyor. Her biri kendilerine göre birtakım gerekçeler ifade ediyorlar ama temelde paketin 6-7 Ekim olaylarından sonra Türkiye'de yaşanması muhtemel benzeri olayları önlemek, sahaya çıktığında normal toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ötesinde vandallık sergilemeye, molotof atmaya, maske takmaya, saldırganlık ortaya koymaya yönelik eylemleri önlemeye dönük bir paket olduğu muhakkak."

Bostancı, çıkarılacak kanunlarla polise olay anında müdahale etmesi bakımından yetkiler tanındığını dile getirerek, polisin hukuk içinde davranmak durumunda olan bir devlet görevlisi olduğunu belirtti.

"Muhalefetin de katkılarına açığız"

Türkiye'de olağanüstü hal ve benzeri uygulamaları kaldıran, toplumsal özgürlükleri sağlayan ve bunun ortaya çıkması için birlik ve beraberlik projesini siyasal hayattan toplumsal hayata taşıyan partinin AK Parti olduğuna dikkati çeken Bostancı, şöyle konuştu:

"Bugün de kamu güvenliğine yönelik bir paket söz konusu. Maalesef muhalefet, dediğim gerekçelerle AK Parti karşısında 'birlikten kuvvet doğar' anlayışıyla hareket etme eğiliminde. Hayırlı olsun ama bu iç güvenlik paketi Türkiye için elzemdir. Biz bu paketi Meclis'te konuşacağız ve müzakere edeceğiz. Muhalefetin de katkılarına açığız. Rasyonel yapılacak her değerlendirmeyi dikkate alırız ama rasyonel olmayan, tamamen spekülasyona dönük değerlendirmelere de itibar etmeyiz. İnşallah mecliste bunlar en kısa zamanda yasalaşacaktır."

Bostancı, itirazların ve yaklaşımların ülkenin, asayişin, kamu güvenliğinin ve vatandaşın hayrına sergilenmesi gerektiğini anlatarak, AK Parti olarak yaklaşımlarının bu olduğunu vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir