Muharrem İnce'den 'darbe' tepkisi

CHP Grup Başkanvekili İnce, yolsuzluk operasyonlarından sonra hükümet kanadından gelen 'darbe' iddialarına, "Sizler hiçbir sıkıntı görmediniz, bir şey yaşamadınız. Buna 'darbe' diyorsunuz" diyerek tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BALIKESİR - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun "darbe" olarak nitelendirildiğini belirterek, "Sizler hiçbir sıkıntı görmediniz, bir şey yaşamadınız. Buna 'darbe' diyorsunuz" dedi. 

İnce, Sındırgı ilçesinde, Meydan Park'ta düzenlenen partisinin belediye başkan adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bazı kesimlerin, operasyonu darbe olarak nitelendirdiğini söyledi. 

Operasyonun, hükümeti ve devleti yıpratmak amacıyla yapıldığı iddiasını reddettiğini dile getiren İnce, şöyle devam etti: 

"Bu diyor, '17 Aralık darbedir, darbe.' Sen darbe görmemişsin. 12 Eylül'de darbe olduğunda CHP kapatıldı. Genel Başkanımız zorunlu ikamete gönderildi. Mallarımıza el konuldu. 650 bin genç, gözaltına alındı. Sağcısı, solcusu, ülkücüsü, devrimcisi Mamak'ta, Metris'te, Diyarbakır'da işkence gördü. Sizler hiçbir sıkıntı görmediniz, bir şey yaşamadınız. Buna 'darbe' diyorsunuz. Bu fakir millet inim inim inlerken üretici ölmüşken besici çökmüşken emekli geçinemezken gençlerimiz iş bulamazken öğretmen adayları atanamazken siz utanmıyorsunuz. Yani 50 milyon dolar rüşvet hesabı 41 kere rüşvet olarak kayda geçiyor. 17 Aralık tarihini rüşvet ve yolsuzlukla hatırlayacağız." 

İnce, konuşması sırasında bir vatandaşın uzattığı ayakkabı kutusunu aldı. Kutunun içinin boş olduğunu ifade eden İnce, "Arkadaşlar yatak odasına çelik kasaları ben mi koydum? Ayakkabı kutularına dolarları ben mi koydum? Yoksa yılbaşı geliyordu da Noel Baba mı getirdi, o mu koydu ayakkabı kutularını?" diye konuştu. 

Daha sonra İnce, Sındırgı'da seçime, mevcut Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ile gireceklerini bildirdi. 

Toplantıda, CHP Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Namık Havutça, görevine yeniden aday gösterilen Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesi Belediye Başkanı Hasan Özpolat ve Bigadiç ilçesi belediye başkan adayı Kasım Oğuz hazır bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir