Muhtarlara zam müjdesi

Devlet Bakanı Arınç, seçimlerden sonra muhtarların maaşlarında bir artış olacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "12 Haziran seçimlerinden sonra muhtarların maaşlarında bir artış olacağını size müjdeliyorum. Bu konuda çalışmalarımız var" dedi. 

Arınç, partisinin Bursa İl Başkanlığınca Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, mahalle muhtarları ve temsilcileriyle yapılan toplantıda, toplumun her kesiminin sorunları olabileceğini, siyasetçinin görevini ne kadar iyi yaptığının, o sorunları çözebilmesi, toplumu rahatlatabilmesi, insanların huzurlu ve mutlu yaşaması için çalışmasıyla orantılı olduğunu söyledi.

Aksi halde siyasetin, geçmişte olduğu gibi, bir çıkar kavgasına dönüşebileceğini ifade eden Arınç, "(Sadece ben olayım veya benim çevremdeki insanların, bir eli yağda bir eli balda olsun, öbürleri beni ilgilendirmiyor) derse, adları yolsuzlukla anılırsa, millete hizmet etmeyi değil, birtakım çıkar çevreleriyle işbirliği yapmayı düşünürlerse, o zaman siyaset yıpranıyor ve millet de siyasetçiden ümidini kesiyor" dedi.

Arınç, 12 Eylül referandumunda, anayasanın 26 maddesinin değişikliğinin halk tarafından kabul edildiğini hatırlatarak, Bursa'nın da Türkiye genelinde olduğu gibi değişikliklere "Evet' dediğini belirtti.

Bu değişiklikle birlikte, kamu denetçiliğini de getirdiklerini vurgulayan Arınç, "Sizin adınıza seçilen, kamu denetçilerine şikayette bulunacaksınız. Kamu denetçisi de sizin adınıza o kurumu denetleyecek. Raporunu verecek ve siz haklarınıza kavuşacaksınız" diye konuştu.

Arınç, seçimden sonra parlamentoda yeni bir anayasa yapacaklarını dile getirerek, bu anayasayı 500 oyla bile geçse, yine de halka sunacaklarını vurguladı. 

Arınç, hem yasal anlamda hem de demokratik yönetim anlayışı içinde tek muhataplarının muhtarlar olduğunu, onların çalışmalarını taktir ettiklerini bildirdi. Muhtarların kendilerinden istekleri olduğuna da değinen Arınç, muhtarlara şöyle seslendi:

"Muhtarların maaşlarıyla ilgili, muhtarlarımızın mali imkanlarını artıracağız. Özellikle ödedikleri primler sonrasında, ellerinde bir imkan kalmadığını biliyoruz. Geçmişe göre değerlendirildiğinde, eldeki imkanların iyi olduğunu biliyoruz. Onlara şimdi yaptıkları işe göre bir maaş verme zamanıdır. 12 Haziran seçimlerinden sonra muhtarların maaşlarında bir artış olacağını size müjdeliyorum. Bu konuda çalışmalarımız var.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir