Multinet Up’a Türk ortak

2010’da 90 milyon dolara Fransız Up Group’un TMSF’den satın aldığı Multinet Up’a, Şevket Başev ortak oldu. Şirket bundan sonraki dönemde Ortadoğu, Asya ve Afrika pazarına açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransız Up Group tarafından 2010'da TMSF’den satın alınarak Türkiye’deki hizmetlerini sürdüren Multinet Up, yeni bir ortaklığa imza attı. Halen Multinet Up’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Şevket Başev, şirketin yüzde 50 hissesini satın aldı. Eşit ortaklık ve eşit yönetim konusunda mutabakata varılan ortaklık sayesinde Multinet Up, Ortadoğu, Asya ve Afrika gibi yeni pazarlara açılacak. 3 yıl içerisinde cirosunu iki kat artırarak 1.4 milyar TL’ye yükselten, Multinet Up, 2015 sonuna kadar en az 2 yeni ülke pazarına giriş yapmayı hedefl iyor. Akıllı hizmet ve ödeme sistemleri pazarının lideri konumunda bulunan Multinet Up, Türkiye’de 870 binden fazla kart kullanıcısına, 21 bine yaklaşan kurumsal müşteriye ve 35 bine yakın üye iş yerine hizmet veriyor. Satın alma sürecini yönetmişti Yeni ortaklıkla ilgili toplantıda konuşan Multinet Up Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev, söz konusu anlaşmanın sadece finansal değil, aynı zamanda bir stratejik ortaklık olduğunu dile getirdi. Şevket Başev aynı zamanda, şirket satın alma ve birleşme süreçlerini yöneten 3 Seas Capital Partners’ın kurucu ortağı ve CEO’su. 3 Seas Capital Partners, 2010'da Up Group’un Multinet’i TMSF’den satın alma sürecinde yer almıştı. O dönemde bu sürecin içerisinde bulunduğunu söyleyen Başev, şu ifadeleri kullandı: “Benim asıl işim şirket alım, satım ve ortaklıkları. Alanımda bugüne kadar 100’ü aşkın işlem ile Türkiye’de en fazla satın alma ve birleşmede rol alan kişiyim. Ama bütün bu satın alma ve birleşmeler içerisinde hiçbirisi, benim şahsi hikayemde Chèque Déjeuner’nin, bugünkü adı ile Up Group’un Multinet’i satın alması kadar belirleyici olmadı.” 

Yıl sonuna kadar en az 2 ülke 

Multinet Up ile ilk defa uzun soluklu ve kalıcı bir biçimde satın alma işlemini yönettiği bir şirketin yönetim kurulunda başkan olarak görev alıp bir değişim yönettiğini belirten Başev, eşit yönetim ve ortaklık kararı hayata geçtikten sonra Multinet Up’ın önüne bir dizi yeni ve iddialı hedefler koyacaklarını söyledi. Başev; “Kısa ve orta vadede Multinet Up’ı Türkiye’de özellikle kamu sektörü ve Anadolu sanayi kentlerinde yenilikçi ürün ve hizmetlerle büyütürken, Up Group ile oluşturacakları bu yeni ortaklığın en güçlü motivasyonunun Multinet Up’ı Orta Doğu, Asya ve Afrika pazarları için güçlü bir kalkış noktası, bir üs yapmak olacağına” dikkat çekerek “Multinet Up olarak 2015 yılında en az 2 yeni ülke pazarına giriş yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

"Türkiye bizim için üs noktası"

Ortaklıkla ilgili toplantıda yer alan Up Group CEO’su Catherine Coupet de, Türkiye’yi Ortadoğu, Asya ve Afrika pazarlarına açılmak açısından bir üs noktası olarak gördüklerini ifade etti. 2012 - 2015 yılları arasında Multinet Up’ın, fi nansal teknolojilerde pek çok yeniliğe imza attığını kaydeden Coupet, Up Group ile ilgili de şu bilgileri verdi: “Grubumuz 17 ülkede faaliyet gösteriyor. Sunduğumuz hizmetlerle yaklaşık 25 milyon insanın hayatına dokunuyoruz. Multinet Up da bizim için önemli bir operasyon. Türkiye’yi tercih etmemizin en önemli nedeni genç nüfusu ve dinamik yapısıyla sürekli büyüyen bir pazar olmasıydı.”

Bu konularda ilginizi çekebilir