MÜSİAD, ekonomi raporunu Babacan'a sundu

Vardan, bugün ve bundan sonra yapılması gerekenler konusunda MÜSİAD'ın görüşlerini aktarmaya çalıştıklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetini kabul etti.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde basına kapalı gerçekleşen kabulde, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Babacan'a MÜSİAD'ın ekonomi raporunu sundu.

Babacan, kabul öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, MÜSİAD ile birçok çalışmalarında yakın istişare içinde bulunduklarını, görüşlerinden, hazırlıklarından istifade ettiklerini belirterek, "Atacağımız adımlar iş dünyası üzerine her zaman etkileri oluyor. Aldığımız kararların mutlaka az ya da çok farklı sektörlere yansımaları oluyor. Dolayısıyla kararlarımızı almadan önce zamanlıca istişare etmemiz bizim için de iş dünyası için de faydalı diye düşünüyorum" diye konuştu.

Ömer Cihad Vardan ise Babacan'a, yeni dönemle ilgili "hayırlı olsun" temennilerini ileterek, "Bu dönemde ve geçtiğimiz dönemde bize bazı alışkanlıklar kazandırdınız. Kamu ve özel sektör bir araya gelerek ortak sorunlarla ilgili ortak akıl üretmeye çalıştı. Bunun bu dönemde de sürmesi en büyük dileğimiz" dedi.

Bu yıl için hazırladıkları ekonomi raporunda geçmiş dönemdeki başarıları ve dünya konjonktürünü inceleyerek, bugün ve bundan sonra yapılması gerekenler konusunda MÜSİAD'ın görüşlerini aktarmaya çalıştıklarını belirten Vardan, Türkiye'nin büyümeyi sürdürebilmesi açısından stratejik bir dönüşüm gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti. Vardan, bu dönüşümün formülünü ise  'istikrar ortamında, istihdam sağlayan, inovasyon odaklı imalat' şeklindeki "4İ" formülüyle özetlediklerini söyledi.

"Uçakta sallantı olduğunda kemer takmak gibi"

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada ise bundan sonraki dönemle ilgili olarak iş dünyasının önerilerini, beklentilerini aktarmaya gayret ettiklerini belirtti.

Bir gazetecinin "yeni bir kriz olabilir, harcamalarınıza dikkat edin" yönündeki uyarılara ilişkin sorusu üzerine Vardan, yatırımların oldukça hızlı bir şekilde ilerlediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Tedbirli olmamız lazım. Harcamalarımızda tedbirli olmamız lazım. Nasıl bir uçakta gittiğinizde, uçakta sallantı olduğunda emniyet kemerimizi takıyoruz, kafamız bir tarafa vurmasın, düşmeyelim istiyoruz, aynı o şekilde... Önümüzde bizi sarsıntılı bir süreç bekliyor. Bizim her halükarda beklentimiz, AB'deki ülkelerin başkanlarının yapacağı toplantıda, 2 Ağustos'ta ABD'de borç limitinin artırılmasıyla ilgili toplantılarda bir şekilde kendi ülkeleri adına bu sorunun çözüleceği yönünde...

Bu, sarsıntılı dönem için hazırlıklı olmamız ve tedbirli olmamız gerektiğine yönelik bir şey... Yoksa herhangi bir şekilde kendi ülkemizle ilgili bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Zaten yok. Makroekonomik değerler bunu açık ve net olarak gösteriyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir