MÜSİAD'dan DÜNYA'ya ödül

MÜSİAD'ın Ekonomi Basını Başarı Ödülleri kapsamında verdiği "yılın reel sektör haberi" ödülüne DÜNYA Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın "Saitabatlı kadınların sihirli tenceresi tersine göç başlattı" haberi layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - DÜNYA- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) "12. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri", Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.
MÜSİAD Genel Merkezi'nde yapılan, Arınç ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan tarafından ödüllerin dağıtıldığı törende, yılın reel sektör haberi ödülüne DÜNYA Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın "Saitabatlı kadınların sihirli tenceresi tersine göç başlattı" haberi layık görüldü. Başbakan Yardımcısı Arınç, Özarfat'a ödülünü verirken yaptığı konuşmada, Saitabat köyünün bulunduğu Bursa'nın 6 padişahı barındırdığını ve Osmanlı'nın ilk başkenti olduğunu hatırlatarak, "Burada 700 yıllık Osmanlı döneminin köyleri var. Bunlara genelde kızık isimleri veriliyor. Bu köylerimizde o yüzyılların hatırasını, izini görmek mümkün. Son yıllarda da çok geliştiler, tarihi kimliklerine kavuştular" diye konuştu.
Saitabat'ın da ormanın içinde, güzel, tarihi köylerden biri olduğunu vurgulayan Arınç, "Hanımlar, orada çok güzel yerler açtılar. Oranın doğal ürünleriyle hem köyü tanıtıyorlar, hem de restoran hizmeti gören imkanları da var. İsimleri de güzel, kendileri de güzel. Ama daha güzel olanı kadınların, hanımefendilerin girişimcilik ruhuyla bu köyü ihya etmeleri... Bu, Türkiye'de çok güzel örneklerden biri oldu" dedi.
 
Ekonomi basınının güçlendiğine işaret eden Arınç, "Bu, Türkiye'nin güçlenmesiyle de ilgili. Dünyanın geldiği trendle ilgili" dedi. Özellikle işe gitmeden önce TV izlediğini ve saat 10.00'a kadar da genelde bütün TV kanallarında ekonomi, dolar paritesi, borsaların durumları gibi konuşmalar yapıldığını dile getiren Arınç, ekonominin her alanını gözlem altında tutanların ekonomiyi konuştuklarını söyledi. Kendisinin de bu konuşmalardan yararlandığını kaydeden Arınç, "Dünyada artık ekonomi işin can damarı. Hükümetimizin başarısının altındaki sır da biraz bu" diye konuştu.
 
Siyasi istikrarın bir partinin yüzde 50 oy oranına kavuşup tekrar iktidara gelmesi demek olmadığını ifade eden Bülent Arınç, "İstikrar iyi bir adalete ihtiyacımızın olmasıdır, istikrar iyi işleyen bir ekonomiye ihtiyacımızın olmasıdır, istikrar bürokrasinin iyi çalışmasına bağlı, ayrıca ihtiyaç gösteren bir unsurdur. Çok şükür bunları kurmaya çalışıyoruz" dedi. 
 
"Esenyurt'ta yaşanan insanlık suçudur"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Esenyurt'ta bir inşaat şantiyesinde çıkan yangında 11 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin, "Trilyonluk yatırımların yapıldığı, milyarlık harcamaların yapıldığı bir işyeri inşaatında insan hayatı bu kadar ucuz görülmemeli. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda her firma, üzerine düşeni mutlaka yerine getirmek zorunda. Eğer yanıcı maddelerden basit çadırlarda insanlar barınmaya muhtaç edilmişse, bu bir insanlık suçudur" dedi.
 
Ekonomi basını her koşulda doğru söylemeli
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan da her zaman en iyiyi hayata geçirmek hedefinin yanı sıra, yaptıkları işlerde devamlılığı ilke edindiklerini, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri programının da her yıl kendini geliştirerek saygınlığını, kalitesini artırdığını söyledi. Gerek başvuru sayılarında, gerek haber kalitesinde, gerekse basın camiasındaki itibarıyla ödülün çıtasını yükselttiğini ifade eden Vardan, ekonomi basınının her ne koşulda olursa olsun, doğruları net biçimde söylemek, ama yazdıklarıyla da toplumda kırılganlığa ve spekülasyonlara sebebiyet vermemek durumunda olduklarını kaydetti. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vardan, GSYH büyüme hızının yüzde 8'in üzerinde yüzde 9'a yakın bir oranda gerçekleşeceğini ve bunun 2011'deki olumlu tabloyu açıkça ortaya koyduğunu söyledi.
 
"4+4+4 ile ilgili anlamsız fırtılanar kopuyor"
Vardan, 2023 hedeflerine ulaşma noktasında neler yapmaları gerektiğini düşündüklerinde önlerine bazı ödevlerin çıktığını ve bunları da yapmaları gerektiğini söyledi. Bunların başında da eğitim sisteminin geldiğine işaret eden ve düne baktıklarında birçok problemi sırtlarında taşıdıklarını gördüklerini vurgulayan Vardan, şunları kaydetti: "Bunu değiştirmek üzere ortaya atılan 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili anlamsız fırtınaların kopartıldığını görüyoruz. Bu fırtınalar 8 yıllık kesintisiz eğitim konuşulduğu zaman neden kopmadı? Bizler iş adamları olarak 8 yıllık kesintisiz eğitimden dolayı öğrencilerin meslek liselerini tercih etmemeleri nedeniyle ortaya çıkan tabloda en muzdarip kesimlerden biriyiz. Aynı şekilde düz liseye gitmek zorunda kalıp da iş bulamadıkları için mesleksiz olarak ortada kalan gençlerimizin durumu da ortada. Biz bunları bir araya getiremiyoruz. Bunların düzeltilmesiyle ilgili ortaya atılan bir formülün eksikleri varsa düzeltilmesi yönünde çalışma yapmak gerekirken, 'kızlar bu sistemde okula gitmeyecek şöyle yapılmayacak, böyle yapılmayacak' diye bizce tamamen ideolojik ve siyasi bir kavga çıkarılmış durumda."
 
 
MÜSİAD'ın 12. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'ni kazananlar
 
Yılın ekonomi haberi Anadolu Ajansı Bülent Karaaslan, "Son laleyi kaçıramadılar" 
Yılın reel sektör haberi DÜNYA Gazetesi Esra Özarfat'ın "Saitabatlı kadınların sihirli tenceresi tersine göç başlattı" 
Yılın araştırma haberi Türkiye Gazetesi Tülay Dur ve Uğur Küçük "730 doların altında isyan ateşi yanıyor" 
Yılın ekonomi röportajı Star Gazetesi Kaan Zenginli "Pişmaniye tekniği ile nano tel üretti, dünya peşinde" 
Yılın kulis haberi Gazeteport' Hatice Nazlı Aydoğan "Akaryakıtta şeytani plan" 
Yılın ekonomi yazarı Star Gazetesi Cemil Ertem
Yılın ekonomi programı TRT Haber "Ekonomi Kulübü"
Yılın ekonomi dergisi İnfomag Dergisi -
Yılın internet sitesi BloombergHT.com
Jüri özel ödülü Ülke TV Fatma Çağlar Çiftçi 
MÜSİAD özel ödülü Yeni Şafak Gazetesi 
 
Jüride önemli isimler
Yarışmanın bu yılki jürisinde MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Görenoğlu, İTİCÜ Sürekli Eğitim Merkezi Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Kerem Aklin, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova, 24 TV Ekonomi Müdürü Selçuk Geçer, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kuralay, Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ve MÜSİAD Basın Komisyonu Başkanı Kemal Yamankaradeniz yer aldı.
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir