Müslümanlar, BM'den 'İslamofobi'ye karşı önlem istiyor

Müslüman ülkelerin heyetleri, BM İnsan Hakları Komisyonuna başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

CENEVRE - Müslüman ülkeler, BM İnsan Hakları Komisyonu'ndan, Batı'da ve Batı medyasında yayılan "İslamofobi" konusunda harekete geçmesi ve BM'nin bu konuda daha sert önlem almasını istedi.

Aralarında Pakistan ve Mısır'ın bulunduğu Müslüman ülkelerin heyetleri, Cenevre'deki BM İnsan Hakları Komisyonuna, Batılı ülkelerde Müslümanlara muamelenin, ırkçılığa ve ayrımcılığa dönüştüğü ve bununla savaşılması gerektiğini bildirdi.

BM'nin konuyla ilgili raporuna göre, Mısır heyetinin, "Arap asıllı insanlar, ırkçılık, ırkçı ayrımcılık, yabancı düşmanlığının yeni ve bunlarla bağlantılı hoşgörüsüzlük biçimleriyle karşı karşıya, ayrımcılık ve dışlanmışlığı yaşıyorlar" ifadesine yer verildi.

Raporda, İslam Konferansı Örgütü (İKT) adına açıklama yapan Pakistan'ın da Konseyin dini özgürlükle ilgili özel soruşturmacısının, "özellikle Batı toplumlarında" bu tür ırkçılık konusuyla ilgilenmesi gerektiğini belirterek, Konseyin, soruşturmacıya "dini ve kültürel çeşitliliğe hoşgörü ve saygı atmosferini teşvik etmelerini ve yaratmalarını temin etmek için kitle medya örgütleriyle yakından çalışması" talimatının verilmesini öngören bir öneri sunduğu kaydedildi.

BM diplomatları, öneride aynı zamanda bu soruşturmacının, BM İnsan Hakları Komisyonuna kınamaların ne şekilde yapılacağı konusunda tavsiyelerde bulunmasının istendiğini de söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir