Müstehcen içeriğe Google yasağı

Google, Blogger’daki cinsel içerikli paylaşımlara kısıtlamalar getiriyor. 23 Mart’ta uygulamaya girecek yeni kurallar çerçevesinde bu tarz paylaşım yapan sayfalar Google tarafından kapatılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'li teknoloji devi Google, Blogger’a yeni kısıtlamalar getirmek için düğmeye bastı. Türkçe dahil onlarca farklı dil seçenekleriyle milyonlarca üyesine hizmet veren platformdaki blog siteleri, kurulduğu günden beri, kullanıcılar tarafından kısıtlanmadığı sürece tüm internet kullanıcıları tarafından ziyaret edilebiliyordu. Bir ay içinde bu uygulamaya son vereceğini açıklayan Google, blog sayfalarında cinsel içerikli paylaşım yapan kişilerin bloglarının görüntülenmesine sınırlamalar getirecek ve bu paylaşımları sadece sayfanın sahibi ve sayfanın 18 yaşından büyük üyeleri görebilecek. 

23 Mart'ta kullanıma giriyor

Bu platformda cinsellik içeren paylaşımda bulunan kullanıcılarının bloglarını ‘özel blog’a çevirme kararı alan şirket, bu uygulamanın 23 Mart’a kullanıma gireceğini duyurdu. 23 Mart’tan sonra açılan ve cinsel içerikli paylaşımda bulunan sayfalar ise Google tarafından kapatılabilecek. Çocuk istismarına sıfır tolerans gösterileceğinin altını çizen Google tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sanat, bilim ve eğitim amacıyla kullanılan sayfalardaki bu tarz içeriğe izin verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir