Müşteri memnuniyeti düştü

İlk çeyrekte 76,2 olarak ölçülen ulusal müşteri memnuniyeti endeksi, ikinci çeyrekte 76,1 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre; ambalajlı su sektöründe Pınar Su ve Erikli, akaryakıt istasyonlarında Opet, havayollarında THY, meyve suları sektöründe Pınar Meyve Suları ve küçük ev aletleri sektöründe Bosch müşteri memnuniyetinde ilk sırada yer aldı.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma tarafından yürütülen TMME 2011 yılı ikinci çeyrek sonuçları, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Ülke çapında 81 ilde 8 bin 685 tüketiciyle bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak hazırlanan endekse göre  2011'in ilk çeyreğinde 76,2 olarak ölçülen ulusal müşteri memnuniyeti endeksi, ikinci çeyrekte 0,1 puan düşerek 76,1 puan olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Amerika'da müşteri memnuniyeti endeksi 75,7 oldu.

İkinci çeyrekte ambalajlı su, akaryakıt istasyonları, havayolları, meyve suları ve küçük ev aletleri sektörleri ölçülürken, ambalajlı su sektöründe Pınar Su ve Erikli, akaryakıt istasyonlarında Opet, havayollarında THY, meyve suları sektöründe Pınar Meyve Suları ve küçük ev aletlerinde Bosch müşteri memnuniyetinde birinci sırada yer aldı.

Ambalajlı su sektöründe 2010 yılının ikinci çeyreğinde 79 olan endeks bu yıl 80'e, küçük ev aletlerinde 77'den 78'e, havayollarında 72'den 73'e yükselirken, meyve suları sektöründe 80'den 79'a, akaryakıt istasyonlarında 78'den 76'ya geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir