Müşterilerin maliyet bilgileri yayımlanacak

BDDK, bireysel müşterilerin maliyet bilgilerini yarın yayımlamaya başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel müşterilerin maliyet bilgilerinin yarından itibaren test amaçlı kullanıma açılacağını bildirdi.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Kurumun daha önce yayımladığı Genelge uyarınca, bireysel müşterilerle sınırlı olmak üzere bankalarca sunulan para aktarma işlemleri, bireysel krediler, kredi kartları ve banka kartları, mevduat hesapları, ATM kullanımı, kiralık kasa ücretleri, menkul kıymet, çek ve senet işlemlerinin  karşılığında talep edilen ücret, masraf ve komisyon gibi her türlü faiz dışı unsur ile bazı bankacılık ürünleri için faiz oranlarının, bankaların ana sayfasından kolayca erişilebilecek bir sembol üzerinden yayımlanacağını belirtti.

Tutarlarda değişiklik olması halinde bunların da eşanlı olarak güncellenmesinin öngörüldüğü kaydedilen açıklamada, "Sözkonusu bilgilere bankaların kendi internet siteleri dışında, Kurumumuz internet sitesinden de ulaşılması mümkün olacaktır. Bu şekilde kolay, erişilebilir, karşılaştırılabilir ve güncel bilginin kamuoyuna duyurulması amaçlanmaktadır" denildi.

Uygulamanın yarından itibaren test amaçlı olarak kullanıma açılacağı ifade edilen açıklamada, genel uygulamaya da 1 Temmuz 2011 tarihinde geçileceği vurgulandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir