Musul harekatı ikinci gününde

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun ikinci gününde Irak ordusuna bağlı askerlerin ve Peşmerge güçlerinin ilerlemesi devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak ordusuna bağlı askeri güçler, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un güneyinde ilerleme kaydediyor.

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Muhammed El Cuburi, "Irak askerleri, Musul'un güneyinde yer alan Nemrud kasabasını geri aldı." ifadelerini kullandı.

Ordu güçlerinin Musul'un güneyinde yer alan başka bir kasabaya yöneldiği bilgisini veren Cuburi, "Nemrud kasabası etrafında çatışmalar devam ediyor. Güçlerimiz Hemam Elil kasabasını almak için ilerliyor." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı'ndan Musul açıklamasıRusya Dışişleri Bakanı'ndan Musul açıklaması

Peşmerge güçleri 12 köyü kontrol altına aldı

Peşmerge, Musul operasyonunun devam ettiği güneydoğu ve doğu cephelerinde DEAŞ'ın elindeki köyleri kurtarmaya devam ediyor.

Kentin Hazır bölgesinde üç koldan dün sabah saatlerinde saldırıya geçen Peşmerge güçleri şu ana kadar Balawat, Şehid Subhi, Kehari, Nayif, Bazxure, Bazketın, Şaquli, Keberli, Şeyh Amır, Bedeni Buçuk, Bedeni Mezın ve Hırabe Sultan köylerinin denetimini ele aldı.

Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi Erbil'de

Öte yandan Irak resmi televizyonu, Irak Genelkurmay Başkanı Osman El Ganimi ve Savunma Bakanlığı'ndan bir heyetin Musul'u kurtarma operasyonunu takip etmek için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentine geldiğini bildirdi.

Peşmerge, Başika'ya doğru yola çıktı

Irak'ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı'na ait zırhlı araçlar, Hazır cephesindeki Hasan Şam Köyünden Beşika'ya doğru yola çıktı.

Peşmerge hendek kazmaya başladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınan köylerin etrafında hendek kazmaya başladı.

Musul'un doğu cephesindeki Hazır bölgesinde dünden bu yana DEAŞ'tan geri alınan 12 köyün güvenliğini sağlamak için Peşmerge güçlerinin hendek kazdığı, terör örgütünün köye yerleştirdiği bombaların ise yavaş yavaş imha edilmeye başlandığı belirtildi.

Güney, doğu ve kuzeydeki 5 bölgeden tamamen kuşatıldı

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un geri alınması için kent farklı silahlı güçler tarafından 3 yönden tamamen kuşatılmış durumda. Yaklaşık 2 milyon nüfuslu Musul’un güney, doğu ve kuzeyindeki 5 bölgede Peşmerge güçleri, Irak ordusu askerleri, Şii milis gücü Haşdi Şabi, Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları, ABD birlikleri ve Aşiret Güçleri mevcut.

Bu konularda ilginizi çekebilir