Musul'da iki köy daha kurtarıldı

Irak'ta Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması operasyonunda, iki köy daha ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması için başlatılan operasyonda ilk gün geride kaldı. Dün gece başlayan ve şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonda toplam 13 köy temizlendi. DEAŞ'ın bomba yüklü araçlarla yaptığı saldırılarda 6 peşmerge hayatını kaybetti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği operasyon pazartesi saat 01.40 sıralarında 3 koldan başlatıldı.

Irak'ta Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu çerçevesinde ikinci gün, güvenlik güçlerinin kentin güneyindeki El-Kayyare nahiyesine bağlı iki köyü ele geçirdiği bildirildi.

11 köy DEAŞ'tan kurtarıldı11 köy DEAŞ'tan kurtarıldı

İçişlerine bağlı Federal Polis Şefi Yüzbaşı Ala el-Hatib yaptığı açıklamada, "Irak güvenlik güçleri, Kayyare nahiyesine bağlı El-Lezake ve El-Hud köylerini DEAŞ'ın elinden kurtardı ve bu bölgelerde Irak bayrağı dalgalandırıldı." dedi.

Musul operasyonundan ilk karelerMusul operasyonundan ilk kareler

Söz konusu iki köyün örgütün direniş hattı olarak bilindiğini ifade eden Hatib, bölge halkının DEAŞ'a karşı direnmesinin ordu birliklerinin işini kolaylaştırdığını söyledi.

Hatib, birliklerin belirlenen plana göre Musul kent merkezine doğru ilerlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

200 kilometrekare temizlendi

Kürt lider Barzani de çatışmaların sürdüğü Hazır cephesini ziyaret etti. Operasyona ilişkin açıklama yapan Barzani, 200 kilometrekarelik bir alanın DEAŞ'tan temizlendiğini söyledi.

'Peşmerge IŞİD’e ölümcül darbe vurdu''Peşmerge IŞİD’e ölümcül darbe vurdu'

Barzani, "Musulluların evlerine güvenle dönmesini sağlayacağız. Katliam yaşanmadan ve intikam arayışları içerisine girilmeden kenti kurtarmak için ciddi bir çaba gösteriyoruz. Operasyonun kadar süreceğini şimdiden görmek mümkün değil. Aancak Musul'un yeni bir Halep olmasına izin vermeyeceğiz. Ayrıca Musul'daki Türk askeri varlığıyla ilgili Ankara ve Bağdat arasında uzlaşı yolu bulunmalıdır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir