Mutki'de 11 terörist etkisiz

TSK'nın terör örgütüne yönelik operasyonları devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Bitlis'in Mutki ilçesinde bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine çıkan çatışmada 11 terörist silahları ile etkisiz hale getirildi.  Teröristlerin ilk ateşi sırasında 3 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit oldu, 2 korucusu ise yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesine akşam saatlerinde konulan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Bitlis'in Mutki ilçesi dağlık arazi kesiminde bir grup terör örgütü mensubu ile saat 11.30 sıralarında karşılaşılması üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada, 11 terörist silahları ile etkisiz hale getirildi, teröristlerin ilk ateşinde 3 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit oldu, 2 korucusu da yaralandı.

Duyuruda, çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.

Bu arada "Mayın ihbarı" nedeniyle bir süre ulaşıma kapatılan Şanlıurfa Mürşitpınar-Gaziantep Karkamış arasındaki demir yoluna ilişkin duyuruda da Gaziantep-Nusaybin seferini yapan tren makinistinin, Mürşitpınar istasyonu-Karkamış istikametine giden demiryolunun 16'ncı kilometresinde arazide şüpheli bir paketin bulunduğunu bildirmesi üzerine bölgede arama yapıldığı ve 7 adet anti-tank mayın bulunduğu belirtildi.