MWomen Türkiye'de

Vodafone Türkiye Başkanı Serpil Timuray ile Cherie Blair, kadınların ekonomik hayata iletişim teknolojileriyle katılımını artırmayı amaçlayan protokol imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kadınların mobil iletişim teknolojileriyle ekonomik hayata katılımını artırmayı hedefleyen mWomen Programına ilişkin protokol, programın küresel hamisi, kadın hakları savunucusu ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın katılımıyla imzalandı.

Timuray, toplantıda yaptığı konuşmada, dünya çapında yürütülen bir sosyal programı Türkiye'de hayata geçirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, bu konudaki ilk adımı, geçen mart ayında tüm çalışanlarıyla beraber mWomen programı kapsamındaki "Kadınlar da iletişim özgürlüğü hak ediyor" kampanyasını imzalayarak attıklarını anımsattı.

Blair'in programın şekillenmesinde büyük rol oynadığını, tüm bu sürecin başlangıç noktasının, Dünya GSM Birliği Kalkınma Fonu (GSMA) ile Cherie Blair Kadın Vakfı'nın küresel çapta yayımladığı "Cep Telefonu ve Kadınlar: Kürsel bir Fırsat Araştırması" raporu olduğunu anlatan Timuray, şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye olarak, GSMA'nın hazırladığı ve farklı 4 ülkeyi kapsayan ikinci raporda ülkemizin de yer almasını sağlıyoruz. Araştırmanın bulguları ışığında, mWomen dünya örnek uygulamaları somut ve sürdürülebilir programlar oluşturarak, kadınlarımızı mobil teknolojilerle tanıştırmayı ve bu yolla sosyal ve ekonomik hayata tam katılımlarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yolculuğumuzda bayrağı, topluma katkı taahhüdümüzün kurumsal takipçisi olan Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği birlikte taşıyacak."

Hedef 150 milyon kadına ulaşmak

Cherie Blair, özellikle Ortadoğu, Afrika ve Asya'da daha çok çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını, mWomen programı gibi daha büyük kuruluşların yaptığı projelere de katıldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"GSMA tarafından, ABD Dışişleri Bakanlığı, Vodafone dahil sektör sanayi kuruluşları tarafından desteklenen bir program bu. Amacı yaklaşık 150 milyon kadına ulaşmak ve bunların 2014'e kadar mobil teknolojiye erişimlerini sağlamak. Siz Türkiye olarak bu inisiyatif ailesine katılmak üzeresiniz. Türkiye'de inisiyatifin sponsoru olmam için bana yaptığınız tekliften de çok büyük gurur duyuyorum."

Toplantıda daha sonra taraflar, Cherie Blair Vakfı, Vodafone Vakfı, KAGİDER ve TBV arasındaki işbirliğine ilişkin protokolü, tablet PC'ye imza atarak kayıt altına aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir