Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı oldu

Okay, İzmir İl Başkanlığı ve yönetim kuruluna Parti Meclisi üyesi Rifat Nalbantoğlu ile 20 yönetim kurulu üyesinin atandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- CHP Sözcüsü Hakkı Süha Okay, İzmir İl Başkanlığı ve yönetim kuruluna Parti Meclisi üyesi Rifat Nalbantoğlu ile 20 yönetim kurulu üyesinin atandığını ifade etti.

Geçen hafta gerçekleşen MYK toplantısında görevden alınan Adana ve Hatay il başkanlıklarının MYK'ye yaptıkları "Durumlarının yeniden gözden geçirilmesi" taleplerinin reddedildiğini belirten Okay, Ağrı'da Birol Öztürk, Adana'da ise Zeydan Karalar'ın başkanlığındaki geçici yönetim kurullarının atamasının yapıldığını belirtti. Okay, istifalarla boşalan İzmir İl Başkanlığı ve yönetim kuruluna da Parti Meclisi üyesi Rifat Nalbantoğlu ile 20 yönetim kurulu üyesinin atandığını ifade etti.

Nalbantoğlu başkanlığında oluşan 20 kişilik yeni yönetim kurulu, Mehmet Tahir Bırav, Rıfat Özer, Sema Tunç, Sumru Karaer, Tuncay Taştan, Ali Rıza Kaya, Azad Fazla, Mustafa Özuslu, Zikri Dursun, Tamer Akçam, Bülent Erginci, Polat Manduz, Erdoğan Kürüm, Uğur Yelekli, Sedef Seven, Mustafa Kundakçı, Bircan Gül, Serdar Sandal, Hafize Özkır ve Osman Yurtsever'den oluştu.

Nalbantoğlu: Çıtayı daha yükseğe çıkaracağız

Rıfat Nalbantoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeniden il başkanı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Çıtayı daha yükseğe çıkarmak, kaldığımız yerden devam etmek üzere yola çıkmış, başarmak konusunda genç ve dinamik bir yapıyla geldik. Tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Türk-İş ve DİSK'in Ege bölge temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından ve barodan temsilciler var. Bu çok önemlidir. Yönetimi, tüm kademelerden ve örgütü temsil eden kesimlerden oluşturduk. Örgütün dinamik yapısını yansıtmayı hedefledik. İzmir için hayırlı uğurlu olsun.''

27 Şubat 2009'da yapılan kongre öncesi bir yıl CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yapan Rıfat Nalbantoğlu, kongrede de aday olmuş, ancak dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından adaylığı geri çektirilmişti. Kongreye Baykal'ın talimatıyla Ekrem Bulgun tek aday olarak girmiş ve kazanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir