Namet Gıda, yeni tesisini açıyor

Namet Gıda, dana, hindi ve piliç etinden 100'ü aşkın ürün üreten tesis açacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki tesislerde, deneme üretimine 2009'da başlayan Namet Gıda, dana, hindi ve piliç etinden 100'ü aşkın ürün üreten tesisi açmaya hazırlanıyor.

Hijyen açısından en ileri tekniklerin uygulandığı, 34 bin 600 metrekare kapalı alana kurulu, 700 kişinin istihdam edildiği tesisler, yılda 25 bin ton kemiksiz et işleme, 10 bin ton şarküteri, 3 bin ton donuk köfte ve burger, 5 bin ton ileri işlenmiş ürün üretme kapasitesine sahip.

Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, fabrikada gazetecilere yaptığı açıklamada, tesislerin açılışının yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının beklendiğini söyledi.

Tesisin temelinin 2007'de atıldığını, deneme üretimlerine ise 2009 yılının son döneminde başladıklarını ifade eden Kayar, 100 milyon liraya mal olan tesisin yüzde 90'ının öz sermaye, yüzde 10'unun ise orta vadeli kredi ile inşa edildiğini bildirdi.

Namet Çayırova tesislerinin Türkiye'nin Avrupa Birliği hijyen standartlarına uygun ilk gıda üretim tesisi olduğunu öne süren Kayar, 34 bin 600 metrekare kapalı alana kurulu, 700 kişinin istihdam edildiği tesislerin yılda 25 bin ton kemiksiz et işleme, 10 bin ton şarküteri, 3 bin ton donuk köfte ve burger, 5 bin ton ileri işlenmiş ürün üretme kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Tesislerde hijyen açısından en ileri tekniklerin uygulandığını vurgulayan Kayar, şunları söyledi:

"Havadaki bakterilere karşı kirli havanın dışarı atılıp taze havanın hem soğutulup hem de filtre edilip tesise verilmesini sağlayan elektronik havalandırma sistemimiz var. Tesisin zemininde bakteri üretmeyen, kaymayan malzemeler kullanıldı. En ileri teknoloji ve hijyenik şartlarda üretim yapan tesisimiz, Türkiye'de yüzde 100 el değmeden dilimleme ve paketleme yapılan ilk ve tek tesistir."

100'ü aşkın ürün çeşidi

Dana, hindi ve piliç etinden üretilmiş üç ayrı grupta 100'ü aşkın ürün çeşitleri bulunduğunu dile getiren Kayar, Adapazarı'nda kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri hayvanların kesilmesiyle tesise getirilen etlerin taze et hattında kıyma, kuşbaşı ve diğer çeşitlere dönüştürüldüğünü, el değmeden otomatik olarak tartılıp, paketlendiğini anlattı.

Kayar, et, pastırma, sucuk, kavurma, salam, jambon, sosis füme ürettikleri ürünlerden bazıları olduğunu, müşterileri arasında büyük marketler bulunduğunu kaydetti.

Ürünleri arasında "karışımlı ürünler" bulunmadığını söyleyen Kayar, "Ürünlerimiz ya yüzde 100 dana, ya yüzde 100 tavuk ya da yüzde 100 hindidir. Kapasitemizin yüzde 95'i yüzde 100 dana eti üzerine çalışmaktadır. Yüzde 5'i ise diyette olan, kırmızı et tüketmeyen müşterilerimize hizmet vermek adına faaliyet göstermektedir" diye konuştu.

Tarık Kayar, Konya'da yeni bir tesis yatırımına başladıklarını, şu anda fizibilite aşamasında olduklarını, söz konusu tesisin 30 milyon dolara mal olmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir