Nasdaq ve ICE tekliflerini geri çekti

İki şirket NYSE Euronext'i satın almak için verdikleri teklifi geri çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Nasdaq OMX Group (NDAQ) ve IntercontinentalExchange (ICE), New York Borsası operatörü NYSE Euronext'i (New York Stock Exchange) satın almak için verdiği teklifi geri çektiğini bildirdi.

Nasdaq OMX ve ICE yetkililerince yapılan açıklamada, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Anti Tekel Birimi'nin yaptığı açıklamanın ardından teklifin geri çekilme kararının alındığını belirtilerek, şirketin regülatörlerden anlaşma için onay almak konusunda başarılı olamayacağına inandığı ifade edildi.

Nasdaq and ICE, 1 Nisan'da NYSE Euronext'e 11,3 milyar dolarlık satın alma teklifinde bulunmuştu. Bu iki şirket NYSE Euronext'i satın almak için şirketin her bir hissesine 42,50 dolar nakit ve hisse önermişti. Bu teklifin, NYSE Euronext'e şubat ayında satın alma teklifinde bulunan Alman Deutsche Boerse'nin teklifinin yüzde 19 üzerinde bulunduğu belirtilmişti.

NYSE Euronext ise 11 Nisan'da yaptığı açıklamada, Nasdaq OMX Group ve ICE şirketlerinin 11,3 milyar dolarlık teklifini ''stratejik olarak cazip olmadığını, kabul edilemez yönetim riski taşıdığını'' belirterek, geri çevirmişti. Açıklamada, NYSE Euronext'in Deutsche Boerse ile birleşme planlarına bağlı kalacağı ifade edilmişti.

2007 yılında birleşen NYSE ve Euronext, Avrupa'da birkaç başkente borsa işletiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir