Nasdaq'ı Rızanur Meral açtı

Meral, Türkiye'de sınırlı sayıda teknoloji firmasının halka açıldığını bunun daha da artması gerektiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, ABD'nin teknoloji borsası NASDAQ'ın açılış gongunu çaldı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, TUSKON ve Balkan–Amerikan Dernekleri Federasyonu (FEDA) tarafından düzenlenen "Türk Balkan İş Forumu ve Liderler Zirvesi" programı için New York'ta bulunan Rızanur Meral, NASDAQ borsasında da incelemelerde bulundu.

Meral, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de sınırlı sayıda teknoloji firmasının halka açıldığını bunun daha da artması gerektiğini ifade etti.

Teknoloji ve inovasyona yatırımın rekabet ve verimlilik açısından öneminin altını çizen Meral, orta ve uzun vadede Apple, Google, Microsoft gibi devlerin arasında Türk firmalarını da görmek istediklerini, kendi üyelerine de bu anlamda her türlü teşvik ve desteği vereceklerini kaydetti.

NASDAQ'ın 70 ülkenin borsasına bilgi teknolojisi desteği verdiğine işaret eden Meral, "Sadece bu bile inovasyona verilen değerin göstergesi. Dünyada gerçekleşen her 10 işlemden biri NASDAQ'da gerçekleşiyor. 2009 yılında 2,9 saniyede 1 trilyon adet hissenin el değiştirmesine aracılık ederek kendine ait olan bir önceki dünya rekorunu kırdı. Bu 9,2 milyar dolarlık işlem hacmine tekabül ediyor" ifadelerini kullandı.

Rızanur Meral ve TUSKON yönetim kurulu üyelerini seans başlamadan yaklaşık yarım saat önce NASDAQ Başkan Yardımcısı Sandy Frucher karşıladı. Frucher, borsa hakkında bilgi verdi ve konuklara borsayı gezdirdi. Seans başlamasına az bir süre kala Meral'i podyuma çağıran Frucher, kısa bir konuşma yaptı.

Frucher, konuşmasında Türk iş adamlarını temsilen borsaya gelen Meral'e teşekkür etti ve teknoloji borsasındaki gelişmeleri anlattı. Frucher'in konuşmasından sonra geri sayımla birlikte borsanın açılışı yapıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir