Nasuh Mahruki ANA Parti'ye katılacak mı?

Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi'ne katılacağı iddialarına yanıt veren AKUT Başkanı Mahruki şu an için siyasete atılmayı düşünmediğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Emine Ülker Tarhan ile görüştüğünü ama şu an için siyasete atılmayı düşünmediğini bildirdi.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi'ne katılacağı iddialarını CagdasSes.com'a yanıtladı. Emine Ülker Tarhan'a çok saygı duyduğunu ve verdiği mücadeleyi desteklediğini ama böyle bir şeyin şu anda söz konusu olmadığını söyleyen Mahruki,  AKUT'un başında olduğu sürece siyasete atılmayı düşünmediğini belirtti. Mahruki, "Ben sivil toplumcuyum, sosyal girişimciyim, sivil topluma inanıyorum. O yüzden şu aşamada netleştirmiş olduğum bir şey yok kafamda" diye konuştu. Yüzde 10 seçim barajının Türkiye'nin en büyük açmazı olduğunu kaydeden Nasuh Mahruki, "AKP iktidara geldiğinde dokunulmazlıkları ve seçim barajını kaldıracağını söylemişti. Ama asla bunları yapmadı, verdiği sözleri tutmadı çünkü hem dokunulmazlıklar hem de aldığı oydan daha fazla milletvekili çıkarabiliyor olmak hep işine geldi. Bu seçim barajı yüzünden üç partiden başka kimsenin şansı yok. 550 Milletvekilinin gerçekten ülkenin tamamını ve her görüşünü temsil edebilmesi için o barajın belki de yüzde 1'e düşmesi lazım. Gerçek bir demokrasiye böyle daha fazla yaklaşırız. AKP 2002 seçimlerinde bu adaletsiz yüzde 10 seçim barajı yüzünden yüzde 34 oy aldığı halde yüzde 66 sandalye elde etti Mecliste. Mecliste yüzde 1 bile çok önemlidir, oysa AKP hakkından yüzde 22 daha fazlasına sahip oldu" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir