Nazım Hikmet Kültür Derneğin'den Erdoğan'a plaket

Nazım Hikmet Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Tekin, Erdoğan'ın ödülünü AK Parti İzmir İl Başkanı Kabak'a verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR- Nazım Hikmet Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Tekin ve dernek üyeleri, "Nazım Hikmet'e Türk vatandaşlığının geri verilmesi ve AK Parti iktidarı döneminde kültür ve sanata sağlanan katkılar" nedeniyle hazırladıkları plaketi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'a verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığının açıklamasına göre, Kabak'ı ziyaret eden Dernek Başkanı Aziz Tekin, İzmir'de Nazım Hikmet Anıtı yapılması için Kabak'tan destek istedi.

Aziz Tekin'in, 2009 yılında Nazım Hikmet'e Türk vatandaşlığının geri verilmesinden ve kültür sanat alanındaki çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başbakan Erdoğan'a iletmek üzere Kabak'a plaket verdiği bildirildi.

AK Parti İl Başkanı Kabak ise Nazım Hikmet'in büyük bir değer olduğunu kaydederek şunları kaydetti:

"Nazım Hikmet, Cumhurbaşkanının İsmet İnönü olduğu dönemin tamamını hapiste geçirmiştir. 1938 yılında hapse atılmış, 1950 yılında Demokrat Parti iktidarıyla Adnan Menderes'in affıyla 12 yıllık hapis hayatı son bulmuş. Burada, Nazım Hikmet ile İsmet İnönü ve CHP anlayışının ve tarihinin tartışılması gerekiyor. Nazım Hikmet'in hapis hayatı boyunca CHP iktidarı vardı. Bu noktada Türkiye'deki sol anlayışın tartışılması gerekiyor. Siyasette ön yargılar oluşturulmuş. AK Parti ile ilk kez, her kesimi kucaklayan demokratik açılım ile önemli bir adım atıldı. Toplumsal barışı gerçek anlamda biz sağlayacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir