Ne kolay, siber korsanlık!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 


İSTANBUL - Dünya’nın dört bir yanından hacker adayları ve uzmanları çeşitli etkinlikler düzenleyerek bir araya geliyorlar, bilgi paylaşımı yapıyorlar.

25 Haziran 2012 tarihinde Amsterdam’da gerçekleştirilen bir etkinlikte; kişi ve gruplar yerlerini aldı, sunumlar yapıldı, bilgi alışverişi uyum ve dayanışma içinde devam etti. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar yaptırdıkları kayıt ve ödedikleri ücret için gayet memnundular, karşılığını alacaklarından emin bir şekilde ülkelerine geri döndüler. Hacker aday ve uzmanları için gerçekleştirilen etkinlik başarıyla sonuçlandı, tekrar görüşmek üzere el sıkıştılar.
Bu etkinlikten faydalanamayan Hacker ve adayları için ücretli etkinlik dokümantasyanlarını temin etmek mümkün. Elde edilen bilgilerde, çıkabilecek eksiklik ve satış sonrası destek hizmetlerini de ilgililere ulaşarak elde etmek çok kolay. Bu gruplar, bu tür etkinliklere katılamayanlar ya da konudan uzak ama internette kötü niyetli davranışlar sergilemeye hazır kişiler için de servis sunuyorlar.

muratgoce.jpg

Bilgi Üniversitesi Bilişim Hukuku Öğretim Görevlisi ve Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe, siber korsan ve siber korsan adayları hakkındaki tehlikeyi şu şekilde dile getirdi, "Hiçbir bilgisi olmayan bir kullanıcının dahi kişi ve kurumları rahatlıkla çökertebilecek ya da kandırıp maddi ve manevi zarar verecek yazılımları hazır".

David Kennedy örneğini veren Göçe, "ReLIK takma ismini kullanan uzman, en gelişmiş ticari yazılımları aratmayacak şekilde hazırladığı yazılımını piyasaya sürdü. Menüler yardımıyla çok kolay yani temel bilgisayar bilgilerine sahip bir kişi bile Phishing yapabiliyor, Metasploit, Mass Mailer atakları gerçekleştirebilir. Sahte web sitesine yönlendirmek için Web Site Klonlama özelliği de bulunan yazılımın her anında "Help" menüsünden yardım almak mümkün..." açıklamasını yaptı.