Necdet Özel: PKK meşrulaştırılıyor

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, IŞİD terör örgütüyle savaşan PKK'nın Suriye kolu PYD hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, PKK'nın 'meşrulaşma' tehlikesine girdiğine de değindi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Savunma ve Havacılık dergisine konuştu. IŞİD’in güçlenmesine ve bunun PKK'ya olan etkisine de işaret eden Özel, şöyle konuştu: 

"Irak ve Suriye'de yaratılan ortam, DEAŞ'ın giderek güçlenmesine, bütün dünyadan birçok radikal savaşçının bölgeye akmasına ve PYD/PKK'nın terör örgütü kimliğinden ziyade DEAŞ ile savaşan meşru bir güç olarak bölgede görülmesine yol açmaktadır. Bölücü terör örgütü, Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda kendisini masum göstererek farklı bir algı oluşturmaya çalışmaktadır.”

Bölgedeki durumu değerlendiren Genelkurmay Başkanı Özel, “İyimser öngörüde bulunmak güç" dedi. 

Özel, “Ekonomik çıkarlarda yaşanacak çatışmalar, kutuplaşmalar ve azalan kaynaklar için sürdürülen mücadeleler değerlendirildiğinde, bulunduğumuz coğrafyada konvansiyonel bir harbin yaşanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını söylemek yanlış olmayacaktır” diye konuştu.

Orgeneral Necdet Özel, sınır güvenliği için alınan yeni önlemleri de açıkladı. 
Özel, bunun için 317 sınır karakolu tek bir merkezi bir komutanlık altında toplanacağını, üçüncü bir “hudut özel heraket komando taburu” oluşturulacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir