Niçin 'evet', niçin 'hayır' onu anlatın

SP lideri Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet partilerinin "daha iyi anayasa ortaya çıkarmak" gibi dertleri olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet partilerine seslenerek "Anayasaya niçin 'evet' niçin 'hayır' diyeceksiniz, referandum meydanlarında bunları anlatın" diye konuştu.

Kurtulmuş, partisinin Bursa İl Başkanlığınca Sukaypark'ta düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin partisinin yapıcı muhalefet tarzını beğendiğini belirterek, iktidar oldukları zaman kuşatıcı olacaklarını, kimseyi "öteki vatandaş" haline getirmeyeceklerini söyledi.

İktidar ve muhalefet partilerinin "daha iyi anayasa ortaya çıkarmak" gibi dertleri olmadığını ifade eden Kurtulmuş, "Referandumda 'evet' de çıksa 'hayır' da çıksa bu bir siyaset oylaması değildir. Onun için bunu kamplaştırmayın, buradan siyaset üretmeye kalkmayın" şeklinde ikazları olduğunu anımsattı.

Kurtulmuş, "Referandum meydanlarını görüyorsunuz. Maalesef iktidar ve muhalefet partileri, sürekli buralarda kamplaşmanın, siyasi kavganın içindeler. Miting meydanlarında üslup da ortadadır. Birisi birisine 'Recep Bey' diyor, öteki ötekisine 'Memur Kemal Efendi' diyor. Birisi diğerine 'boy' diyor, öteki 'soy' diyor. Arkadaşlar, be mübarek adamlar, çıkın milletin önüne, Anayasaya niçin 'evet' niçin 'hayır' diyeceksiniz, referandum meydanlarında bunları anlatın" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir