Niğde'nin yeni başkanı belli oldu

Faruk Akdoğan'ın istifasının ardından Niğde'nin yeni belediye başkanı AK Partili Rıfat Özkan oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Niğde Beledşye Başkanı Faruk Akdoğan'ın istifasının ardından AK Partili Rıfat Özkan yeni başkan seçildi.

Daha önce adaylığını duyuran Özkan, bugün yapılan seçimde 31 meclis üyesinin 26' sının oyunu alarak yeni başkan oldu.

MHP Grubu'nun aday çıkarmadığı seçimde CHP'nin adayı Fatih Doğan ise 5 oy aldı.

Özkan, seçimin ardından yaptığı açıklamada, kendisini aday gösterdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Belediye meclisinde muhalefet ile sırt sırta çalışacağını vurgulayan Özkan, "Bir buçuk yıllık süre verimli çalışılırsa belki bir dönemdir, belki de 10 yıllık çalışmaların bedelidir. Allah, inşallah çalışmalarımızı bereketlendirir. Bu mecliste 3,5 yıl karar aldık. Muhalefetteki arkadaşlarımız kararların şeffaf olması gerektiğini, önceden kendilerinin bilmesini zaman zaman dile getirdiler. Önceki belediye başkanımız bunlara dikkat etti. İnşallah tecrübe ile ben daha hassas davranacağım, beraber irdeleyeceğiz, kararları inceleyeceğiz. Gerçekten halkın yararına olan karara kim ne der ki niye saklayalım? Beraber AK Parti'li, MHP’li, CHP’li arkadaşlarımızla en güzel hizmeti yapmak için kararlar alırız diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe daha önce istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de önümüzdeki cumartesi günü istifa edeceğini açıklamıştı.