Nissan'da yeni modeller için geri sayım başladı

Nissan kasım ayında satışa sunulacak Juke, Yeni Micra ve Yeni Murano modelleri ile pazar paylarını yüzde 2'nin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, kasım ayında satışa sunulacak olan Juke, Yeni Micra ve Yeni Murano modelleri ile pazar paylarını yüzde 2'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sancaktaroğlu, düzenlenen sohbet toplantısında yaptığı açıklamada, 2010 yılının otomotiv sektörü için hareketli ve güzel bir yıl olduğunu belirtti.

Beklentilerin üzerinde seyreden pazarda Nissan olarak kendilerinin de pazar paylarını artırdıklarını dile getiren Sancaktaroğlu, geçen yılı yüzde 1,33 pazar payı ile kapattıklarını, bu yıl ise temmuz ayı verilerine göre yüzde 1,42 pazar payına eriştiklerini anlattı.

Sancaktaroğlu, ağustos satışlarına ve pazar tahminine göre pazar paylarının yüzde 2 olarak neticelenmesini beklediklerini ifade ederek, Nissan'ın artan satışlarında en önemli rolün, "segmentinin lideri" Qashqai'ye ait olduğunu kaydetti.

Ağustos ayı sonuna kadar 3 bin 594 adet sattıkları Qashqai'nin yılı 7,750 adet ile kapatmasını planladıklarını belirten Sancaktaroğlu, temmuz ayı sonu itibari ile Qashqai'nin segment pazar payının yüzde 17,2 olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

Sancaktaroğlu, Nissan'ın, Türkiye pazarına girecek yeni modelleri hakkında da bilgi vererek, "2010'nun son çeyreğinde bir çok yeniliği sizlerle paylaşmayı planlıyoruz. 27 Ekim'deki Auto Show'da Nissan için çok büyük önem taşıyan ikonik modelimiz Juke ve yeni Micra'yı sizlerle ve müşterilerimizle buluşturacağımız için şimdiden çok heyecanlıyız. Şehrin Haylazı Juke için şu anda bayilerimize ön sipariş vermek üzere başvuran tüketiciler oldu. Bu yüzden de Ekim ayında ön sipariş almaya başlamayı planlıyoruz" dedi.

"2010, bir başlangıç yılı olacak"

Enerji dolu yapısı ile "Şehrin Haylazı" olarak adlandırılan Nissan Juke'un, 1.5 dizel M/T ve 1.6 benzinli M/T ve otomatik ve 1.6 benzinli 190 beygir MT ve otomatik seçenekleriyle satışa sunulacağını bildiren Sancaktaroğlu, Visia, Tekna, Sport Pack ve Platinum olmak üzere 4 ana donanım seviyesi olan Juke modelinin başlangıç fiyatının ise 39,900 lira olacağını ifade etti.

Sancaktaroğlu, Avrupa ve Japonya'da satılan ve 25 senelik bir mirasın temsilcisi Micra hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi:

"Micra'yı hepiniz gayet yakından tanıyorsunuz. Dünyada 125 farklı pazarda satışa sunulacak olan yeni Micra 1.2 benzinli manuel ve 1.2 benzinli otomatik seçenekleri ile segmentinde standartları yeniden belirleyecek. Yeni Micra;da 6 hava yastığı ve ESP standart özellikler olarak sunulacak. Cruise Control, hız uyarı sistemi, park mesafe ölçer, akıllı anahtar, start/stop düğmesi gibi özellikler de donanım seviyesine bağlı olarak sunulacaktır. Yeni Micra kasım ayında (Autoshow'un hemen sonrasında) rekabetçi bir fiyat ile satışa sunulacak ve B segmentinde yüzde 3 pazar payı hedefleyecektir."

Nissan Otomotiv'in, fuarda yeni Murano dizel, yenilenen X-Trail ve yeni Navara 3.0 V6 dizel 230 HP modellerini de sergileyeceğini vurgulan İlkim Sancaktaroğlu, "2010 yılında şu an için pazar payımız (Ocak-Ağustos) 5 bin 962 adetle yüzde 1,5 ancak 2010 yılını yüzde 2 pazar payı ile kapatmayı hedefliyoruz. Özetleyecek olursak 2010 yılı Nissan'ın Türkiye'deki büyüme stratejisi için bir başlangıç yılı olacaktır. 2011 ve sonrasında ise yüzde 2'nin üzerinde bir pazar payı planlaması yapıyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir