Nobel haftası başlıyor

İsveç'te 2012 Nobel ödüllerini kazananlar bu hafta açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STOCKHOLM - Alfred Nobel anısına her yıl İsveç'te Nobel Komitesi tarafından verilen ödüllerin bu yılki sahipleri Pazartesi gününden itibaren açıklanmaya başlayacak.

Stockholm'deki Nobel Komitesi'nin üyeleri yarın TSİ 12.30'da, Karolinska Üniversitesi'nde düzenlenecek basın toplantısında, Nobel Tıp Ödülü'nü kazananın adını basına açıklayacak. 9 Ekim Salı Günü Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi, 10 Ekim Çarşamba Günü de Kimya alanında ödül kazananlar duyurulacak.

Barış alanındaki çalışma ya da girişimleriyle Nobel Ödülü'ne layık görülen kişi, 12 Ekim'de Oslo'da belli olacak. 15 Ekim günü ise yine Stockholm'de Ekonomi alanındaki Nobel Ödülü'nün sahibi açıklanacak. Nobel Ödülleri içinde en fazla merak uyandıran alan olan Edebiyat ödülünü kazanan yazarın adının açıklanacağı tarih ise henüz bildirilmedi.

Stockholm'de 10 Aralık'ta İsveç Kralı Carl Gustav'ın da katıldığı törenle ödül sahiplerine 8 milyon İsveç Kronu (890 bin euro) ve madalya veriliyor. Barış Ödülü ile ilgili tören ise Norveç'in başkenti Oslo'da yapılıyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir