Nöbet kulesine silahlı saldırı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kimliği tespit edilemeyen bir şahıs tarafından, askeri nöbet kulesine silahla ateş edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında "Şırnak'ın Cizre ilçesinde kimliği tespit edilemeyen bir şahıs tarafından, bir nöbet kulesine silahla ateş edildi" denildi.

Genelkurmay Başkanlığınca, Şırnak'ın Cizre ilçesinde kimliği tespit edilemeyen şahıs tarafından nöbet kulesine silahla ateş edildiği, olay esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmediği, kulede maddi hasar oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Suriye sınırında Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince gün içerisinde, yasa dışı yollardan Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 426, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 27 kişi yakalandı. Ayrıca hudut hattında, 30 büyükbaş ile küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Yasa dışı yollardan Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 26, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 14 ve Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 19 kişi yakalandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise kimliği tespit edilemeyen bir şahıs tarafından, bir nöbet kulesine silahla ateş edildi. Olay esnasında, herhangi zayiat meydana gelmezken, söz konusu nöbet kulesinde maddi hasar meydana geldi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Tabur Şanlıurfa'daki Çiçekalan Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Hudut Devriye Timi tarafından bir şahsın elindeki çantayla, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı giriş teşebbüsünde bulunduğu tespit edildi.

Bu durum üzerine bölgeye intikal eden hudut devriye timince, söz konusu şahsa "dur" ikazında bulunuldu. İkaza uymayarak kaçmaya çalışan şahıs yakalandı.

Suriye uyruklu olduğu anlaşılan şahsın çantasında yapılan aramada iki kaleşnikof piyade tüfeği, tabanca ve bunlara ait şarjörler ile dokuz tabanca mermisi ele geçirildi. Ele geçirilen şahıs ile silah ve mühimmat, Suruç'un Kuyucak Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir